Прелетях 12 000 километра да се лекувам, а попаднах в ада!

1

50 дни – точно толкова траел престоя на Петр Хубл в Перу.

23-годишният чех прелетява 12 хиляди километра до отдалечена част на Перу, където трябвало да се срещне с шаман, за когото всички казвали, че лекува и най-заплетените болести. Младият мъж се надявал, че той ще го изцери от рак на лимфната система, след като в родината му лекарите вдигнали ръце от него.

Действителността била съвсем друга, сподели БЛИЦ.

Мислех, че ще бъда в джунглата, в бунгала, на пълно спокойствие. Вместо това се озовах в шумен град, хората ходеха навсякъде напрегнати, с мобилни телефони в ръцете, също като при нас. В центъра се срещнах с двама помощници на шамана от Ню Йорк, бяха лекари, разпитваха ме за всичко. Накрая се разбрахме, че ще преминавам през детоксикиращи церемонии. Например камбо – вкарване на жабешка отрова под кожата, пушенето на специален тютюн мапачо или пиенето на напитка от лианата на смъртта”, спомня си Петр.

Камбото е едно от най-страшните неща, които преживява. Всеки ден става в 6 сутринта, преди прогарянето на отровата в кожата трябва да изпие по три литра вода за 30 минути. След това изпада в транс. Петр твърди, че има дни, за които дори не знае какво се е случвало.

Накрая, обаче, шаманът казал – съжалявам, точно този тип рак ми е непознат и не мога да помогна.

Със сигурност част от нещата, които правехме, не са били излишни, но се върнах в по-лошо състояние, отколкото заминах за Перу. Докарах си и нелекувана бронхопневмония. Бих сравнил престоя си там с малък ад в комбинация с диета от концетрационен лагер”, разказва Петр.

За 50 дни при шамана той сваля 20 килограма и тежи 49.

В момента младият мъж е в ремисия. Лекарите в Чехия твърдят, че това няма нищо  общо с лечението в Перу.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари