Преизбраха Алисе Муртезова за председател на Общинския съвет на БЧК Русе

3
Това стана ясно по време на Отчетно-изборното събрание на Общинската организация на БЧК-Русе
Това стана ясно по време на Отчетно-изборното събрание на Общинската организация на БЧК-Русе

Увеличава се броят на членовете на Общинския съвет на БЧК Русе от 7 на 9 души.

Това стана ясно по време на Отчетно-изборното събрание на Общинската организация на БЧК-Русе, провело се на 11-ти декември 2020 г.

Предвид обстановката, то за пръв път се проведе онлайн, чрез платформата ZOOM. 27-те делегати, взели участие в събранието, приеха отчета на ръководството и отчета на контролната комисия за мандат 2017-2020 г. Те избраха Алисе Муртезова за председател и Владимир Тедески за зам.-председател на Общинския съвет на БЧК Русе за мандат 2021-2024 г.

Останалите членове на Общинския съвет на БЧК Русеса:Протойерей Искрен Минков Казаков, Елисавета Досева, д-р Александър Босилков, Иво Минчев, Миглена Христова, Калчо Петков и Рени Стоянова. Взето бе решение и за състава на контролната комисия, делегатите и техните подгласници за новия мандат.Приети бяха и насоките за дейността на организацията за следващите четири години и годишния план за 2021 година.

Председателят на Общинския съветАлисе Муртезова отчете успешен мандат, по време на който броятна членовете на организацията е нараснал с повече от 500 душив 24-те градски и 10-те селски функциониращи дружества в общ. Русе. Увеличен е и броят активни доброволци в общинската организация, които вече са 625, а в младежката БМЧК Русе – 150. Г-жа Муртезова представи и част от по-значимите организационни събития с участие на Общинската организация на БЧК-Русе – ежегодни обществени форуми по проблемите на хората от третата възраст, кръводаряването, ролята на гражданското общество и др. актуални теми.

През четиригодишния период Общинската организация на БЧК-Русе продължава да работи активно, за да отговори на потребностите и да облекчи социално-икономическото положение на най-нуждаещите се лица и общности. Основополагащите дейности, чрез предоставяне на хранителни помощи и други социални услуги в общността продължават. Организацията е увеличила дейността си по Фонд „Милосърдие“ и други дарители, като само за 2020 г. броят подпомогнати е близо 600 души, a за целия период – над 1100. Продължава и хуманитарното подпомагане по време на пандемия. Общинската организация подкрепя средно 48 бездомни и скитащи лица годишно, оказва психо-емоционална подкрепа на 45, насочила е 13 към дирекция „Социално подпомагане“ и 5 лица от посочената група към здравни заведения.

От хранителната програма, на организацията за отчетния период (2017-2020 г.)са се възползвали средно 2700 души годишно, като са получили 460 446 кг. продукти.

Към организацията е открит и Ресурсен център за подкрепа на възрастните хора през 2018 г. Организацията провежда и Фестивал „Млади в старостта“ през 2019 г., първоначално в гр. Русе, а в последствие мултиплициран и в други населени места, като всяка година отбелязва 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора с различни дейности. По инициатива на доброволцитеот златната възраст през отчетния период се организира Коледен благотворителен базар за деца в нужда.

Организацията продължава да провежда и обучения по първа долекарска помощ и курсове за кандидат-водачи на МПС. Преминалите обучение за 4-годишния период са близо 7200 души, провеждат се и курсове за първа и долекарска помощ на работното място, в резултат на които по време на 41 курса са обучени 442 служители.

Дейността по промотиране на доброволното и безвъзмездно кръводаряване продължава. Поддържа се и доброволния екип за действие при бедствия и аварии към организацията.

През отчетния период в Общинската организация на Български младежки червен кръст – Русе са работили общо 277 доброволци и симпатизанти, като младежките клубове в общ. Русе към момента са 15. Към тях младежите извършват социално-помощна дейност, работят с деца от уязвимите групи, участват в младежки авариен екип и екип за подготовка за помощ и реакция при бедствия, аварии и кризи.

От фондонабирателните кампании на организацията за отчетния период са събрани над 19 000 лв. Продължава и работата по проекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук