Предвиждат ремонти на "Дунав мост" и булевард "България" за справяне с трафика

0
Това заявиха в Русе няколко заместник-министри, дошли по покана на кмета Пенчо Милков да се запознаят на място със ситуацията
Това заявиха в Русе няколко заместник-министри, дошли по покана на кмета Пенчо Милков да се запознаят на място със ситуацията Снимка: Dunavmost

Това заявиха в Русе няколко заместник-министри, дошли по покана на кмета Пенчо Милков да се запознаят на място със ситуацията

Няколко ведомства работят в единодействие, за да се помогне на Русе да се справи с километричните колони от камиони към граничния пункт Дунав мост, водещи до огромни затруднения в трафика.

Това заявиха в Русе няколко заместник-министри, дошли по покана на кмета Пенчо Милков да се запознаят на място със ситуацията, предаде Дарик Радио.

Заместник-министрът на вътрешните работи Венцислав Катинов заяви, че за справяне със ситуацията са ангажирани служители на МВР, които работят и в други сфери, като битова престъпност например. От няколко дни се активизира спирането на тирове в други райони на страната, за да се облекчи струпването им при Русе. Проблемът е, че трафикът минава през бул. “България” в града, и няма как да се промени. Но пък може да му се направи ремонт и евентуално разширение, каза заместник-министърът на регионалното развитие Николай Шушков. Мостът също трудно поема огромното натоварване, но има шанс догодина да бъде ремонтиран, съобщи той. През януари ще бъде обявена обществена поръчка за изпълнител, каза Шушков. Той заяви, че трябва да продължат и усилията за дипломатически разговори с Румъния, тъй като има определени периоди от денонощието, когото северната ни съседка не приема нашите превозни средства и така се създават тапи. Очаква се и изграждането на буферен паркинг, но той ще стане факт най-рано след 9 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Моя милост
    Отново бъркотии и още по-голямо задръстване. За кърпенето на улиците -. На брашното евтини на турците скъпи. Така се краде народната пара .
  • 5
    7
    Мирослав Фучеджиев
    След 20 години ли ще е.
  • 3
    6
    Аз
    Те от месеци се спират на Бяла.Защо лъжете?!?
  • 4
    5
    До 3 от 1
    Не само с псувни ами и с тупаници става да ти кажа! Няма друга държава която да си мрази така народа! Преди да ми отговориш си помисли дали има друга държава с толкова корумпирани и алчни политици, има ли друга държава с пътища по зле от бомбандираните през ВСВ??? Има ли друга държава където съдът е на мафиотите ДЪРЖАВНАТА БАНКА Е ПИОНКА И 4 дружества ЕНЕРГО ВИК БАНКА И ТОПЛОФИКАЦИЯ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО И КОГАТО СИ ИСКАТ! Аз не мислия за това НА ТОЯ ДА МУ ЧУКАМ ЖЕНАТА И ЩЕ СЕ ПРАЗНЯ В НЕЯ! И стога с тея гейтачески стачки на морето дупка! 1989 не е свалено правителство със стачки а с действия.
  • 13
    4
    Русенец
    До коментар 2: Аз съм стигнал до извода, че разкопаят ли улица за ремонт, после само я закърпват, което значи бъдещо слягане и нужда от ново цялостно преасфалтиране. Закърпената улица е съсипана улица. Трябва да ги накарат да асфалтират по цялата ширина на платната.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари