Предвижда се близо 60% увеличение на водата в Бургас

0
Омбудсманът възрази срещу основанията за завишение
Омбудсманът възрази срещу основанията за завишение Снимка: Getty Images

Омбудсманът възрази срещу основанията за завишение

За настоящата година ВиК - Бургас предвижда 59% увеличение на водата спрямо цената за 2021 г. - от 2,761 лв. (с ДДС) на 4,386 лв. (с ДДС), става ясно от становище на Омбудсмана Диана Ковачева, която възрази срещу предложението пред КЕВР, предаде БНР.

Предвижда се още през 2026 г. цената на водата да скочи с 88% спрямо 2021 г., т.е. от 2,761 лв. (с ДДС) на 5,192 лв. (с ДДС).

Аргументът на омбудсмана е, че завишената цена не отговаря на качеството на предоставената ВиК услуга.

Общественият защитник посочва още, че ВиК Бургас не постига 8 показателя, сред които два от единните показатели за ефективност - „общи загуби на вода“ и „рехабилитация на водопроводната мрежа“.

Освен в Бургас, увеличение в цената на водата се предвижда и във Враца.

Обществените обсъждания на бизнес плановете и предложените нови цени на ВиК услугите на двете дружества се проведоха днес в сградата на държавния регулатор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари