Предстоящи концерти в програмата на „Мартенски музикални дни“

3

МФ „Мартенски музикални дни“ се организира от Община Русе, под патронажа на Министерство на културата

Фестивалът „Мартенски музикални дни“ продължава на 21 март (понеделник) с концерт на забележителните със своята международна кариера инструменталисти Сергей Догадин и Павел Гомзяков в стилна ансамблова програма заедно с пианистката Пламена Мангова.

Привилегия за фестивалната публика ще е и втората среща с един от най-добрите струнни квартети в света – „Модиляни“, който на 22 март (вторник) избра да сподели с публиката в Русе една великолепна колекция от три струнни квартета на Франц Шуберт – част от техния мащабен проект, предвиждащ изпълнение и запис на всички 16 струнни квартети на виенския майстор.

На 23 март (сряда) е концертът на Русенска филхармония с изцяло руска програма с творби на П. И. Чайковски. На диригентския пулт ще видим талантливия русенец Иво Венков, който от години гради успешна кариера в Белгия. Поради заболяване виолончелистът Боби Костадинов няма да може да участва в концертната програма. Вместо него на фестивалната сцена ще видим известния виолончелист Атанас Кръстев, носител на редица международни награди.

Съпътстващо основната програма събитие на 22 март (вторник) е представянето на книгата на Огнян Стамболиев „Кирил Кръстев. Несравнимият“. Тя е издадена от сина на оперния певец Емил Кръстев и издателство „Гея Либрис“, и припомня за необикновеното присъствие на блестящия български тенор на русенската оперна сцена. Домакин на срещата е Регионална библиотека „Любен Каравелов“, партньор на 61. МФ „Мартенски музикални дни“ тази година.

61. МФ „Мартенски музикални дни“ през 2022 г. се организира от Община Русе, под патронажа на Министерство на културата.

Програмата на фестивала можете да откриете тук - https://www.marchmusicdays.eu

Билети: каса Опера и www.eventim.bg

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Караян
    Какво ми пука какъв фестивал са си направили в Мартен?:)
  • 8
    1
    Иван
    Скучен е тази година фестивала,прекалено сериозна е музиката!Фестивалния оркестър е най доброто за масова публика!Другата музика е за професионалисти!Канете по млади хора,а не клатещи се антики!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари