Представят български породи животни на събор край Калофер

6
Началото на събора ще бъде дадено от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев
Началото на събора ще бъде дадено от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев Снимка: fermabg

Началото на събора ще бъде дадено от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев

Осемнайсетият Национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни ще се състои днес в местността Паниците край Калофер, съобщиха от кметството на града.

Програмата на събитието ще започне с дефиле на фолклорни състави и водосвет. Началото на събора ще бъде дадено в 11:00 часа от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев.

Програмата на събитието включва представяне на характеристиките на няколко местни породи, дефилиране на животни и награждаване с грамоти, купи и ваучери за фуражи. Сред дефилиращите животни ще бъдат Дъбенска, каракачанска и средностаропланинска овца, Сиво искърско говедо, българско кафяво говедо, каракачански кон, дългокосместа калоферска коза и българско овчарско куче. Характеристиките на българските селскостопански породи ще бъдат представени от експерти от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Оркестър "Фолк палитра" с гост солист Нина Иванова ще бъдат част от народното веселие.

Събитието е под патронажа на министъра на земеделието и храните и е под наслов “Да запазим заедно българското”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари