Предотвратен е атентат при закриване на европредседателството

0
Бомба е цъкала в една от залите на НДК
Бомба е цъкала в една от залите на НДК

Полицаи и сапьори предотвратили атентат при закриване на европредседателството.

Спецовете, буквално в последните минути, обезвредили бомба в една от залите на НДК. Целият екип действал много професионално и никой от гостите и от персонала не разбрал нищо.

Разследването продължава и в момента. Това научива FROG NEWS от свои източници в службите. Най-важният въпрос е: как бомбата е била вкарана през няколкото нива за сигурност. Една от версиите е, че има замесен човек от МВР или от други спецструктури. Засега това е само хипотеза.

Било решено в онзи момент да не се информират медиите, за да не се създаде паника, както и за да се работи спокойно по издирването на извършителите и вероятния поръчител. Не е ясен и мотивът. Дали става дума за хора, свързани с терористична организация или за други престъпни среди.

Сред версиите има и такава за създаване на суматоха и вземане за заложници евродепутати.

Говори се, че участвалите спецове в неутрализирането на екстремната ситуация са били наградени и получили финансов бонус.

Опитахме се разговаряме с Цветан Цветанов, председател на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, за да потвърди или да отрече информацията. Както и да коментира докъде е стигнало разследването, ако информацията за бомбата в НДК е вярна. Той обаче не си вдигаше телефона. Изпратихме му въпросите си със SMS – никакъв отговор. Пълно мълчание бе реакцията и на вътрешния министър Младен Маринов, който по онова време беше главен секретар и оглавяваше професионалното ръководство на МВР.

Според запознати със случая именно взривното устройство в НДК било причина Валентин Радев да подаде оставка като министър на вътрешните работи, а не катастрофата край Своге. Самият той охотно коментираше напускането на поста като високо морален акт, а всъщност причините май били съвсем други. 

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари