Предложиха сестрата на Пламен Нунев за почетен гражданин на Русе

8
Анелия Нунева била спортна гордост на България в леката атлетика
Анелия Нунева била спортна гордост на България в леката атлетика

Анелия Нунева била спортна гордост на България в леката атлетика

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, съвместно с председателя на постоянната комисия по Младежта и спорта Елисавета Досева и общинските съветници Евгени Игнатов, Деян Недков, Айдоан Джалил и Мирослав Славчев, се обединиха около предложението спортната гордост на България в леката атлетика Анелия Нунева да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на град Русе“.

„Предвид политическата и икономическа обстановка в страната, считаме за необходимо Общинският съвет да даде положителен пример за поставяне на тема в дневния ред, различна от наболелите от години неразрешени въпроси и проблеми."

Русе е известен като градът на първите неща и тук несъмнено са родени големи таланти, хора с отличия, постижения в различна област и най-важното – хора, които мотивират и вдъхновяват останалите“ – с тези думи общинските съветници мотивират своя избор.

Съгласно процедурата по Наредба №17 за символиката на Община Русе, предложението беше разгледано на председателски съвет и получи единодушно подкрепа от всички присъстващи членове. А мотивите са обвързани с множеството успешни спортни постижения, обществената дейност и навършването на 60-годишна възраст на Анелия Нунева.

Припомняме, че Нунева има сребърни медали на 60 м - през 1984 г. от Европейското първенство на закрито в Гьотеборг, през 1987 г. в зала на Световното първенство в Индианаполис (САЩ) и на първенство в зала в Лиевен, Франция (1987); през 1986 г. на Европейското първенство в Щутгард – на 100 метра и 4 х 100 м. Към тях има бронзов медал с щафетата 4 х 100 м през 1994 г. на Европейското първенство в Хелзинки. И още. Анелия става шампион в „Медисън Скуеър Гардън“ на 55 ярда. Тогава има предложение да остане в САЩ и да се състезава за местен клуб, но отказва.

Анелия Нунева има неподобрен републикански рекорд на 200 м – 22,01 сек от 1987г.

Личните й рекорди са:

  • 50 метра – 6,12 сек. (1988 г.) – актуален републикански рекорд

  • 60 метра – 7,03 сек. (1987 г.) – актуален републикански рекорд

  • 100 метра – 10,85 сек. (1988 г.)

  • 200 метра – 22,01 сек. (1987 г.) – актуален републикански рекорд

Днес Анелия Нунева е един от инициаторите на възобновения турнир „Младост“. Също така е и спортен директор и председател на организационния комитет на международното състезание „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    wefwef
    koi s normalno mislene moje da predloji venericheska bolest za pocheten grajdanin?!
  • 1
    11
    Хах
    Скъпи съграждани, не искате тази номинация, но вашите представители в ОбС - Русе от БиСиПе, МВРО, ГРЕБ, Ат-Наака и ДЕ-ПаСе. Това е то, пишете си колкото искате, но Баничката е задвижил процеса, зад който стои един мумифициран индивид и негови протежета.
  • 2
    10
    Гражданин-бизнесмен
    Не искаме боклуци
  • 10
    9
    Противно е!
    И какво общо имат с град Русе, след като и двамата са преселници от град Бяла, област Русенска!? Да си ги направят "почетни" в родния им град Бяла - не че са направили нещо за тамошното Беленско население или за градчето. Явно са се срамували през годините да казват, че са от родната им Бяла - едно никому неизвестно селище, затова са се афиширали с Русе - известен стар аристократичен град. Обаче, като се има предвид и колко на брой от настоящите т.нар. "общински съветници" са родени в Русе и нямат нищо общо с града ни ...
  • 7
    8
    Психо-Русе
    Да Ви, кажем, и двамата са ИДИОТИ, а пък единия е плашащо отслабнал, дори да е откраднал милиони и инвестирал в КРАСЕн. Явно милия вече има билет за оня ГОРЕ. Дали е разпределен в АДА или в РАЙА, ще видим след процесията с бронирани машини, в които ще си носи милионите в .......отвъдното. Ха-Хи-Хе. Плюем и по двамата ТРАВЕСТИТИ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари