Предлагат заплата от 7 500 лева за кмета на Кюстендил

0
Размерът на градоначалническата заплата по норматив може да е до 90% от министерската заплата
Размерът на градоначалническата заплата по норматив може да е до 90% от министерската заплата Снимка: Facebook

Размерът на градоначалническата заплата по норматив може да е до 90% от министерската заплата

Предложение заплатата на кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов да е около 7500 лева ще гласуват на предстоящото си заседание съветниците. На предишното заседание докладната градоначалникът да взима 8 490 лева беше отхвърлено.

Размерът на градоначалническата заплата по норматив може да е до 90% от министерската заплата, поясниха финансисти. На предишното заседание беше предложено кметът инж. Атанасов да взима близо 8 500 лева, но това не беше одобрено. Сега е направено ново предложение, като на заседанието на комисията по финанси четирима са гласували "за", трима са се "въздържали", съобщи БНР.

Заседанието на общинския съвет е на 29 декември. Тогава ще се гласува и каква да е заплатата на председателя на ОбС. Ще се гледа и предложение за размера на възнаграждението на 37-те съветници. То ще е 70% от средната заплата на общинската администрация, което ще направи около 800 лева месечно.

"За да тръгне градът напред - и кметът, и съветниците трябва да взимат добро възнаграждение. Както и администрацията", коментират местни активисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Русе нюююс
    На Ваш Бееенчо колко му е платата? Май и той си я дигна в началото на мандръсъмандата? И после оправи колежката а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари