Предлагат система за споделено ползване на електрически скутери в Русе

2
От общината отчитат нуждата на мрежата на микромобилност в града
От общината отчитат нуждата на мрежата на микромобилност в града Снимка: БГНЕС

Решението предстои да се гласува от общинските съветници

Кметът Пенчо Милков внася предложение до Общинския съвет в Русе, с което да се одобри реда за споделено ползване на електрически скутери като превозно средство на територията на града. 

Община Русе и Лайм Технолоджи ЕООД са подписали Меморандум за сътрудничество за изграждане на публична система с тази цел. 

От общината отчитат нуждата на мрежата на микромобилност в града, намаляване въздействието на външните ефекти, генерирани от индивидуалния автомобилен трафик, подобряване на обществената осведоменост в областта на безопасното поведение на пътя и повишеното внимание.

"Несъмнено едно такова сътрудничество ще доведе до подобряване на качеството на предоставяните услуги от взаимен интерес и ще допринесе за преодоляване на един от съществените проблеми на местно равнище, като чрез използването на  местата за паркиране на индивидуални електрически превозни средства  се постигне подобряване на качеството на атмосферния въздух", се посочва в докладната на кмета. 

Предстои подписаният меморандум между общината и частното дружество да бъде одобрен на предстоящата сесия на Общинския съвет в Русе. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    До 2
    Тя фирмата не е българска, ами американска, ама кмета ще вземе едни пари, че ги е уредил. Иначе тези скутерчета не са много евтини - 1.50 за отключване и 30ст на минута. Цените са за София за 2019.
  • 6
    3
    :-)
    :-))))
  • 10
    2
    русенец
    Иначе нещата са ясни - точене на пари. Държавата/ЕС дават едни пари уж да се подобри екологията и намали трафика, а наша фирма ги прибира, а кметът е доволен. Тъпо, ама пък пълни гушата.
  • 18
    1
    русенец
    С тези малки колелца и с тези големи дупки по улиците... По-добре да предложите мини булдозерчета, багерчета , фадромки - нещо подходящо за терена все пак.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари