Предлагат риболовът от лодка да е платен, от брега - без пари

3
Общинските водоеми да са безплатни, предлага депутат от „Обединени патриоти”
Общинските водоеми да са безплатни, предлага депутат от „Обединени патриоти”

Общинските водоеми да са безплатни, предлага депутат от „Обединени патриоти”

Любителите рибари да могат да ловят в Черно море от брега без билет, но ако е от лодка, да се изисква заплащането на такъв. Това предлага депутатът от “Обединени патриоти” Йордан Апостолов като промяна в Закона за рибарството и аквакултурите, пише вестник 24 часа.

Преди месец с поправка в закона беше предложено да се въведе риболовен билет за морето, какъвто има за сладководните водоеми в страната. Цената на време е 25 лева за година и 15 лв. за 6 месеца, като за децата и пенсионерите има намаление.

Идеята обаче породи недоволство сред рибари и депутатите предложиха риболовът в морето все пак да остане безплатен. Промяната дойде от земеделското министерство с мотива, че морето е единственият воден обект, за който не е нужен валиден риболовен билет за любителите.

Промяната целеше да направи равнопоставени рибарите във вътрешните водоеми в страната и тези в Черно море и билетът, който се издава за вътрешните водоеми, да важи и за морето. Освен това сред мотивите на ведомството беше, че липсвали данни за улова в Черно море.

Апостолов предлага още, ако водният обект е общинска собственост, да няма риболовен билет и общините да определят правилата. Друго негово предложение е за водоеми, където има само платен риболов, също да не се иска билет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари