Преди всичко бъдете хора!

7
Вярно е, че живота стана труден и жесток, написа русенец и призова да се помага на хората, изпаднали в беда
Вярно е, че живота стана труден и жесток, написа русенец и призова да се помага на хората, изпаднали в беда Снимка: Кадър от TVN

Вярно е, че живота стана труден и жесток, написа русенец и призова да се помага на хората, изпаднали в беда

Покъртителна случка от ежедневието разкрива русенец. В социалната мрежа той разказва за припаднал на пътя човек, който се сблъсква със студенина и безразличие дори на оживеното място, на което е претърпял инцидент. Мъжът е със здравословни проблеми и очевидно се нуждае от помощ, но не среща такава. По този повод Марти Атанасов споделя:

"По принцип рядко пиша, но днес няма как да остана безразличен към случката. Днес към 11:45 се връщах от доставка и карам по бул. България посока града и малко преди отбивката за кв. Дружба от ляво на мантинелите лежеше човек във видимо нездравословно състояние с операция на окото, как толкова коли които подминаха никой не спря да помогне на човека и да попита как е, какво му е?

Аз спрях 150 метра след като го подминах и гледах в страничното огледало дали някой ще спре да види какво се случва, никой не благоволи да го погледне човечеца и карах назад докато стигна до него и отидох да го видя как е човека и има ли нужда от лекар, дори като отидох при него да го изправя на крака никой не благоволи да спре и да попита имаме ли нужда от помощ, хем спрях на средата на пътя и само подминаваха, вдигнах човечеца и го прекарах през платното и го прибрах вкъщи, преди всичко бъдете хора, вярно е че живота стана труден и жесток, но бъдете хора мамка му, това остава.. не бъдете безразлични към такива ситуации, защото на всеки може да се случи и е лошо, когато няма кой да ти помогне".

Очаквано, постъпката му събра много адмирации и пожелания да срещаме повече човечност в ежедневието си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Друго мнение
    Браво на Марти, но..има едно но. Бул. "България " е много натоварен с фучащи коли и тирове. Спирането по средата на пътя и да караш назад не е много разумно, както и ако не си лекар, да разнасяш болен човек и да го водиш вкъщи. Не съдете, защото не знаем дали уж безразличните и преминаващи не са се обадили на 112.
  • 3
    7
    mischi
    Голямо браво на Марти и благодаря на хората, които го подкрепят с коментар. Искам да кажа, че не е само безчовечност, това което прави хората сдържани, а и предпазливост. Преди години моя бивша колежка беше видяла паднал в снега до релсите зад Вимес стар човек, навела се да му помогне да стане, а той извадил спрей, напръскал я и и дръпнал чантата. Беше измамник. Полицията не успя да го намери. моята колежка беше седмици в болнични да си лекува очите и като се върна на работа, каза, че каквото и да види, повече никога няма да се наближава до хора в нужда. Живеем в много грозни времена, и опасни.
  • 9
    6
    daskal
    До 4 - Човекът не се хвали, а изразява възмущение от безразличието на останалите.
  • 8
    5
    Русенци!
    Браво на човека, трябва да се похвали, аман от завистливци в тоя град о дървени философи. Нека има повече добро хора които да разпространяват доброто!
  • -13
    4
    чичомиткобрат
    Няма да го похваля този, защото Библията казва да правиш добро и да не се хвалиш с него. Тоя се хвали и търси одобрение и валидация от околните. Слабо, бричет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари