Преди 27 години: Хиляди се събират на летището в Щръклево да посрещат извънземни

10
"Мила" картинка, на която днес се чудим да се смеем ли, или да плачем
"Мила" картинка, на която днес се чудим да се смеем ли, или да плачем Видео: Ivaylo Ivanov

"Мила" картинка, на която днес се чудим да се смеем ли, или да плачем

На днешния ден се навършват 27 години от най-големия резил в историята на Русе – деня, когато фалшива новина за пристигане на извънземни събра хиляди на летище Щръклево.

Годината е 1995, денят – 11 септември, ден, който можеше да влезе в историята на човечеството с невиждано дотогава събитие, припомня TVN.

Няколко хиляди души очакваха на летището край русенското село Щръклево да посрещнат височайши гости от друга планета. Контактьорки, облечени в бледорозово, уверяваха, че имат връзка с извънземните, които ще кацнат в 11:00 ч. За улеснение на посрещачите дамите държаха в ръце портрети на някои от извънземните лидери, нарисувани с молив.

Двете „контактьорки“ - Здравка Крумова и Радка Трифонова подлудяват града със съобщението, че на летището в с. Щръклево край града ще се приземи космическият планерис (кораб) на маните от Република Вестуми, планета Криси, съзвездие Цефей. Информацията за пристигането е предоставена и разпространена от медиите двадесетина дни по-рано.

Няма друг случай в българската история на такова мащабно и организирано посрещане на извънземни гости! На „тенекията“ се хванаха няколко хиляди души - някои искрено вярващи в пристигането на извънземните, други - с известна доза съмнение, трети - за „сеира“. Факт е обаче, че пред летището се събират толкова посрещачи, колкото и Тодор Живков не винаги събира. Пространството пред сградата на аерогарата приличаше на панаир, с неизменните кебапчета и бира, семкаджии, сергии с пр. Няколко десетки служители на МВР охраняват събитието…

Всички чакат кораба, но така и нищо не се показва от небето. Инициаторките на посрещането обаче запазват самообладание и обявяват на множеството, че извънземните са се уплашили от вниманието.

След три часа чакане, с полицейска охрана контактьорките се измъкват от района. Чудото така и не се случва, но за наша радост има запис от събитието – колегата Николай Василев е съхранил част от това най-масово „връзване на тенекия“, ако не в цял свят, то поне в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    до 5
    Е то ако не са психиатрично освиделствани са финансово обвързани. Едната про-гербаджийка, другата омъжена за човек във фирмата на дедо Еконтий, третата е решила да не се къпе, бе важното е пари да капят от някъде. И стотинки да е, пак е нещо.
  • 6
    5
    Журнале
    Само да ви припомня, че Здравка Крумова /клиничното куку/ е била дългогодишен журналист из русенските вестници. Та си имайте една наум като чуете за журналист от Русе.
  • 3
    4
    daskal
    Това казва всичко за овчия ни народ. Чалга, суеверия, клюки, турски сериали, интриги, мнителност, мързел... И пак си харесваме Бойчето. Просто няма как.
  • 5
    3
    Де да се сберат пак...
    Да се сберат че съгражданите им издавени,болни,да искат да ги настанят в хотел като Украинците ,да не живеят в контейнери край Каравелово и Богдан ама не.Но идват ли извънземни ,всички са там и спорят и се ядосват че ги не видели... ИдИоТи ПЪЛНИ.Такива бяха и така ще си умре тоЗ Проззззз народ....
  • 6
    2
    Кашпировски
    Очаква се около 20 декември 2022 година(вторник) да има силно слънчево изригване, което ще предизвика мощни магнитни бури. Тези смущения всъщност ще бъдат прикритие за гостите от друга планета, чрез което те ще се опитат незабелязано да осъществят нереализираната преди 27 години визита на нашата планета. Смутени от масовото човешко присъствие преди 27 години те така и не кацнаха на летището в село Щръклево. Очаква се сега те да са по-подготвени за срещата с човешкия род, но все пак е желателно всички посрещачи да използват за прикритие естествената растителност наоколо, или най-малкото да са снабдени с плажен чадър. Силно препоръчително е да се носят гердани от подкови телешки суджук чрез които да предизвикат благоразположение у далечните гости. Няма ограничения за броя на присъстващите, всички са добре дошли. Разполагането около дърветата и храстите ще започне на 19 декември(понеделник) в 16.00 часа, хора на пистата ще се допускат от 5.00 часа на 20 декември. Заповядайте мили русенци, всички сте добре дошли, да посрещнем с позитивна енергия и телешки суджук нашите извънземни приятели!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари