Пребитият лекар е русенец

1
Пребитият лекар последно е преглеждал пациенти в Русе в събота
Пребитият лекар последно е преглеждал пациенти в Русе в събота

Жестоко пребитият с метални тръби в София проф. д-р Стефан Станчев е русенец.

Известният ортопед е началник на Отделението по ортопедия в Университетската болница "Света Анна" в столицата, но преглежда пациенти и в Русе.

Проф. Стефан Станчев е бил нападнат от маскирани мъже вчера сутринта, докато разхождал кучето си край жилището си в столичния квартал „Белите брези”.

Пристигналият на място полицейски екип заварил човека в безпомощно състояние. След побоя лекарят е с тежки черепно-мозъчна и лицево-челюстна травми

Има сериозни наранявания на едното око, съобщиха централни медии. До снощи все още не беше ясно кои са нападателите и каква е причината за зверския побой.

Стефан Станчев е роден на 17 февруари 1958  г. в Русе. Завършва средното си образование в Математическата гимназия. Висшето си образование завършва в Медицинска академия в София. Работил е като хирург ординатор в хирургично отделение при Районна болница град Бяла от 1985 до 1988 г. По същото време е специализирал обща и коремна хирургия в МБАЛ Русе.

През 2012 г. става Началник клиника по ортопедия, травматология и гръбначна хирургия към УМБАЛ „Света Анна” София АД. Медицинското светило има патентовани изобретения, въведени в клиничната практика на водещи университетски болници в българия.

Проф. д-р Станчев е добре известен сред колегите си в Русе. Той и досега има пациенти в родния си град. Д-р Станчев редовно идва в Русе да преглежда в Спортен комплекс "Ялта".

Дори последно е бил тук в събота, разказва вчера пред "Бряг" негов колега и приятел от детските години д-р Свилен Лазаров, който е специалист по спортна медицина. 

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари