Пребитият кандидат-кмет от Бургаско спечели още на първия тур

0
Христо Бардуков надви от раз опонента си от ГЕРБ
Христо Бардуков надви от раз опонента си от ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Христо Бардуков надви от раз опонента си от ГЕРБ

Пребитият в навечерието на местните избори кандидат за кмет на кметство Зидарово в община Созопол, област Бургас спечели от раз, още на първия тур, срещу опонента си от ГЕРБ, пише OFFNews.

Христо Бардуков е получил 50.43% от гласовете, или 290 гласа, показва 100-процентовото преброяване. Той бе издигнат от „БСП за България“ (КП „БСП за България", ПП „МИР”, ПП „Български гласъ”).

Опонентът му Стойчо Петков от ГЕРБ има само с 10 гласа по-малко, но в проценти те са равни на 48.70.

Възможността „Не подкрепям никого“ в бюлетината са посочили петима (0.87%).

Бардуков бе нападнат и бит от двама души в ранните часове на 22 октомври пред дома си. Те го напръскали с лютив спрей и започнали да го удрят в главата и тялото, счупили едно от ребрата му. След побоя избягали.

Бардуков беше настанен в бургаската болница.

Самият той каза в интервю, че е получил телефонни заплахи преди нападението, но ги е подценил.

Три дни по-късно полицията обяви, че е задържала петима души – поръчителя, двама посредници и двамата извършители.

Поръчителят се оказа криминално проявен мъж с бизнес интереси в Созопол – информираха директорът на бургаската полиция старши комисар Емил Павлов и районният прокурор Мария Маркова. Името му не бе оповестено.

Четирима от задържаните са от София, а един - от Бяла Слатина. Според разследващите преките извършители на престъплението са получили по 1500 лева.

Това не е първият побой над Бардуков – чиято кариера е преминала през репортерство за предаването „Господари на ефира“ и чиновническа служба в община Созопол. През 2017 г. 10-ина въоръжени мъже нахлуват в бар „Бикини“ в Созопол с мачете и електрошокове и пребиват четирима служители, сред които е и той – тогава управител на заведението. Петима криминално проявени бяха задържани за побоя. По същото време беше разпространена информация, че биячите са били ръководени от Георги Джендов, Димитър Харалампиев - Рочата и Янчо, които са сочени за близки на Димитър Желязков - Митьо Очите. Тази информация не беше публично потвърдена.

Димитър Желязков, който бе осъден за ръководене на престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици, действала в периода 2013-2018 г., излезе на свобода през април 2023 г., след като Апелативният съд в София потвърди определението на Софийски градски съд от 11.04.2023 г. за изменение на мярката на Желязков от "домашен арест" в "парична гаранция".

Бардуков е първият, съобщил за кончината на актьора Досьо Досев – една от емблемите на бохемския Созопол. В спомените му актьорът остава като „посланик на щастието и доброто“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари