Пребиха секретаря на българския клуб в Охрид

1
Секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети” в Охрид е бил пребит късно снощи
Секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети” в Охрид е бил пребит късно снощи Снимка: Facebook

Секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети” в Охрид е бил пребит късно снощи

"Снощи зам.-председателят на българския клуб в Охрид, Християн Пендиков, е бил зверски пребит от трима нападатели. В момента е в болница със счупена челюст, избити зъби и черепно-мозъчна травма. Още днес ще искаме изслушване на министъра на външните работи в парламента, привикване на македонската посланичка и незабавно запознаване на всички европейски институции с терористичния акт. Не можем да стоим и просто да чакаме момента, в който ще прочетем и новината за убит българин в Македония," съобщи на профила си във Фейсбук Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане.

Евродепутатът Андрей Ковачев също информира за случилото се:

Преди малко в Охрид са пребили млад човек само затова, защото е открит българин и секретар на българския клуб там. Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре! Очаквам моментална реакция на властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции разбира се ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари.

Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Sтанко
    Някой плаче да се назове втори украински фронт. Да, ама няма да ни оставят да ги нашамарим, защото сме много мънички да имаме мнение.
  • 2
    4
    123
    македония, Българската украина. малкият мизерен брат, но все по-агресивен.
  • 1
    3
    Бай Чеп
    Ако има нещо безспорно в България, то това е републиката! Не съм чул някой насериозно да иска завръщането на крадеца от Мадрид като цар и връщане на монархията!
  • -7
    2
    Бай Чеп
    То си беше ясно след такива правокации! Кой идиот твърди, че не е имало монархо-фашизъм и кой идиот кръсти тоя клуб "Борис три"? Нарочно ли дразните македонците, да се караме с тях постоянно!
  • 3
    1
    Що е маке...
    Рушлямските подлоги макетата за пореден път показват, че нямат място в Европа! Да си седят със србетата и тероруZ-НАЦИтата в Азия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари