Пребиха пенсиониран полицай за 60 лева

0
Грабителите бяха задържани за часове. Старецът се страхувал, че ще се върнат, за да го убият
Грабителите бяха задържани за часове. Старецът се страхувал, че ще се върнат, за да го убият

Грабителите бяха задържани за часове. Старецът се страхувал, че ще се върнат, за да го убият

Двама бандити пребиха самотно живеещ пенсионер в казанлъшкото село Енина и задигнаха 60 лв. от дома му. 28-годишният Илия Насков - Шоколада и Асен Семов на 29 г. бяха задържани по време на специализирана полицейска акция часове по-късно.

Сигналът бил подаден от кмета на селото Димитрина Дончева. Бандитите влезли в дома на 76-годишния пенсиониран полицай Лазар Калайджиев през отключена врата на 27 октомври около 2:00 часа. Те осветили с фенерчета възрастния мъж и след като видели, че не спи, се нахвърлили върху него с юмруци и жестоко го пребили, за да каже къде са парите, пише Труд.

В дома на дядото имало само 60 лв., останали от пенсията му, които те задигнали и избягали. Цяла нощ Калайджиев изпитвал силни болки след побоя, но не посмял да звънне на тел. 112 от страх, че нападателите могат да се върнат и да го убият. Едва на сутринта се оплакал на съседка, че за трети път е станала жертва на грабители. Тя веднага звъннала на децата, които живеят в Казанлък, а те се обадили на кмета.

Само след няколко часа двамата бандити били задържани. Оказало се, че Шоколада, който живеел в гр. Крън, е осъждан многократно за кражби. За последен път напуснал килията през лятото на 2019 г. Той излежавал 7-годишна присъда и бил освободен 10 месеца предсрочно. Съучастникът му Асен Семов бил от с. Хаджидимитрово и досега не е попадал в полезрението на полицията.

Разследването ще изяснява дали двамата отдавна “работят” заедно и има ли нещо общо с предишните грабежи на пенсионера. И на двамата е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа с определение на наблюдаващия досъдебното производство прокурор. Предстои да бъде поискано от съда да останат за постоянно зад решетките. Днес районният прокурор на Казанлък - Таня Димитрова и началникът на полицията на града - главен инспектор Христо Петров, посетиха пострадалия възрастен мъж в дома му в Енина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари