Преасфалтираха русенска улица след 40 години

7
Над 150 семейства в Русе се радват на изцяло преасфалтирана улица в кв.“Дружба 2“
Над 150 семейства в Русе се радват на изцяло преасфалтирана улица в кв.“Дружба 2“ Снимка: Русе Медиа

Над 150 семейства в Русе се радват на изцяло преасфалтирана улица в кв.“Дружба 2“. ОП „Комунални дейности“ обнови настилката на ул.„Мадан”, която от години е била в много тежко състояние

Общинските специалисти са констатирали сериозни проблеми – повредена асфалтова настилка, мрежовидни пукнатини и дупки. Улицата не е била асфалтирана от близо 40 години, а над 50 процента от пътната настилка е липсвала преди началото на ремонта. Уличното осветление, което също не е функционирало, вече е подменено с нови енергоефективни LED осветителни тела, информира Русе Медиа.

В списъка за цялостно асфалтиране на ОП „Комунални дейности“ влязоха още две улици по предложение на общинския съветник от ГЕРБ Наталия Кръстева. Едната е ул. „инж. Бъркли“ в кв. “Здравец“, по която ежедневно минават майки с детски колички за намиращата се в близост Млечна кухня.  Гражданите от квартала настояват за ремонт на улицата, тъй като поради лошото й състояние се амортизират превозните средства както на живущите, така и специализираните транспортни средства. Подобно е състоянието на ул. “Едуард Винтер“ и вътрешното пространство между блоковете „Иван Кръстев I“, „Иван Кръстев II“, „Лайпциг“, „Петър Вичев“ и „Баларев“.

Пълен ремонт ще получи още и ул. „Алея Бели брези“ №10  в кв. “Здравец“. Улицата е заключена между блоковете 6, 10, 20, 22, 23, 24, 13, 17, 14, 65 и 63, а мотивите на предложението са сходни с гореспоменатите.

Междублоковите пространства също са включени в план-графика на Общината, а тяхното одобрение зависи от графика на ОП „Комунални дейности“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари