Празният пресцентър в НДК глътна 80 000 лева!

0
80 000 лева струва на данъкоплатците празният Международен пресцентър в НДК в нощта след изборите
80 000 лева струва на данъкоплатците празният Международен пресцентър в НДК в нощта след изборите

80 000 лева струва на данъкоплатците празният Международен пресцентър в НДК в нощта след изборите, научихме от БЛИЦ.

Основните политически сили отказаха да дадат традиционните пресконференции след приключването на изборния ден на територията на двореца, както и още същата нощ. БСП заяви това още в петък преди деня за размисъл в писмо до външно министерство, като призова ведомството изобщо да отмени изявленията в следизборната нощ в НДК.

ГЕРБ се оказа да направи това малко след приключването на изборния ден и предпочете да даде импровизиран брифинг в централата си. Същото направи и БСП приблизително по същото време.

По-късно от партията на Борисов уточниха, че обобщение на резултатите ще направят след втория тур на 1 ноември.

От АБВ разказаха, че още във вторник са заявили желание да дадат пресконференция в нощта след изборите, но от външно им казали, че те ще им определят час и партията на Георги Първанов се отказала.

Единственото масирано присъствие на политическа сила в НДК беше на Реформаторския блок. Те обаче в крайна сметка не дадоха пресконференция, а Радан Кънев също се изяви от централата на ДСБ.

В крайна сметка само две политически сили говориха пред журналистите в НДК – Патриотичният фронт и ДПС, както и няколко инициативни комитета за референдума, които обаче заради късния час останаха сам-сами в залата.

Политическите централи предпочетоха да говорят за резултатите от местните избори днес в централите си, както постъпиха БСП и АБВ. Брифингът на ГЕРБ в Народното събрание не бе на изборна тема, а заради скандалите на Волен Сидеров.

Реформаторския блок изобщо не се появи заедно пред камерите и обективите през днешния ден. Единствено партията на Меглена Кунева „България на гражданите” даде пресконференция и това накара доста наблюдатели да коментират, че в РБ явно люто са се изпокарали за нещо, щом не сядат заедно въпреки не лошите си резултати.

БЛИЦ установи, че в крайна сметка политиците явно ще обмислят дали изобщо е уместно да трошат безсмислено държавна пара за Международен пресцентър, който тъй и не проработва и дали да не сложат край на тази 25-годишна традиция.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари