Празник в библиотеката

0
Културната институция отбеляза професионалния празник на библиотекаря
Културната институция отбеляза професионалния празник на библиотекаря

Културната институция отбеляза професионалния празник на библиотекаря

На 11 май във фоайето на ІІ етаж на русенската библиотека беше отбелязан професионалният празник на библиотекаря. Събитието започна с обръщение на директора на библиотеката Теодора Евтимова по случай празника. Беше прочетен и поздравителен адрес от Областния управител на област Русе Галин Григоров.

Програмата на тържествата включваше откриване на изложба „Детски периодичен печат“, посветена на 150 години от издаването през 1871 г. на първото детско българско периодично издание за деца „Пчелица или ред книжки за децата”. Изложбата може да бъде разгледана до 15 юни.

Бяха обявени резултатите от Маратона на четенето, а двама от участниците получиха поощрителни награди. Рени Петкова изпрати един наистина невероятен видеоклип, а Борислав Михайлов се включи с видеоклип и с изработена лично от него книжка.

Рени Петкова изтегли и печелившия от ежемесечната томбола „Най-четящото дете“, който посещава спектакъл на кукления театър по избор. Във връзка с изключителния интерес и активно включване в маратона на четенето на голям брой читатели, само този път в томболата бяха разиграни имената на участниците в похода на книгите. Името на късметлията е Боряна Делева. Та печели подаръчен ваучер за кукления театър и сувенир от библиотеката. Припомням, че томболата е част от съвместната инициатива между библиотеката и Държавен куклен театър - Русе „Светът на книгите и кукления театър”.

В края беше обявен и конкурсът за писмо „Драги ми Смехурко“, посветен на 135 години от рождението на Ран Босилек.

Събитието беше предавано онлайн в страницата на библиотеката във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари