Празник „Твори с дърво“ в ПГДВА „Йосиф Вондрак“

2

Всички изработени изделия бяха представени в обща изложба във фоайето на гимназията

Инициативата „Твори с дърво“ е част от цялостната програма за отбелязване на 140 години от създаване на гимназията. Учениците по избор работиха с дървени и/или хартиени материали.

Гимназистите от специалност „Интериорен дизайн“ в 8 клас рисуваха на тема: „Ден на християнското семейството”, а техните съученици от 9 клас изработиха презентации и плакати на тема „Професия „Дизайнер“. Десетокласниците създаваха проекти на единични мебели за училищна библиотека „Йосиф Вондрак“. Отговорна задача имаха и учениците от 11 клас, които изработваха проект на букви „ПГДВА“ за поставяне пред сградата на училището, проект за табела с надпис „Йосиф Вондрак“ за обновената училищна библиотека и декоративни елементи за библиотека. Зрелостниците създадоха лого и паметен знак за отбелязване на 140 –годишния юбилей на ПГДВА „Йосиф Вондрак“ чрез използване на 3D принтер.

Творческа обстановка имаше в учебните работилници, където ученици от осми и девети клас, специалност „Мебелно производство“, разпознаваха дървообработващи ръчни инструменти и дървообработващи електрически инструменти. В края на деня се проведе отборно състезание по групи за изработване на сувенирно изделие от масивна дървесина- подложка за сервиране. Младите бъдещи мебелисти от 10, 11 и 12 клас разпознаваха дървообработващи машини, режещи инструменти и сглобки и изработиха пощенски кутии за училищния вестник, които ще бъдат поставени в стаите на всички класове, с надпис ПГДВА и специалност.

Учениците от специалност „Художествена дърворезба“ се запознаха със спецификата на различни дърворезбарски инструменти и видовете дървесина, подходяща за дърворезба. Учителите – специалисти ги насочваха за изработване на рисунка с възрожденски дърворезбовани орнаменти, а по-големите ученици изработиха дърворезбовани сувенири и малки фигурки с елементи на дърворезба за коледна украса.

Гимназистите от „Производство на тапицирани изделия“ работиха върху идеен проект за тапицирана мебел чрез рисунка след наблюдение на видеоклип. Специалност „Полиграфия“ изработиха изделия, свързани с бъдещата рекламна дейност на гимназията. Те създадоха и красиви изделия за предстоящия коледен благотворителен базар и сувенири с декупажна техника.

Всички изработени изделия бяха представени в обща изложба във фоайето на гимназията. Те ще бъдат предоставени за организиране на благотворителен коледен базар. Награди за най-добре изработени и презентирани изделия получиха ученици и екипи, създали проектите и изделията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари