Празник под наслов „Спортът - достъпен за всички“ се проведе в Русе

1

Над 20 деца и младежи в неравностойно положение доказаха, че спортът е достъпен за всички

Повече от 20 деца и младежи, потребители на различни социални услуги за хора с увреждания, се включиха в празник под наслов „Спортът- достъпен за всички“. Той бе организиран от екипа на Сдружение „Дете и пространство“ в Русе и се проведе на спортното игрище в Дневния център за деца и младежи с увреждания „Мечо Пух“ и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Дъга“, съобщиха от общината. 

В надпреварата сили премериха 4 отбора. С помощта на своите терапевти и юношеския баскетболен отбор „Дунав“ – Русе те се състезаваха помежду си в дърпане на въже, хвърляне на медицинска топка, щафета, боча, баскетбол и много други игри, и показаха, че без значение от възрастта и степента на развитие, спортът винаги приобщава.

Събитието уважи и кметът Пенчо Милков, на когото бяха представени новостите в материалната база на двата центъра. Ремонтът и оборудването на залите по „Социални дейности“ и „Релационна психомоторика“ са финансирани със средства от спечелен проект на Фонд социална закрила, както и със собствени средства на сдружението и подкрепа на приятели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари