Правителството има седмица да реши за коледните добавки на пенсионерите

1
Това каза ръководителят на дирекция "Пенсии" в Националния осигурителен институт Любомира Язаджиева
Това каза ръководителят на дирекция "Пенсии" в Националния осигурителен институт Любомира Язаджиева Снимка: Личен архив

Това каза ръководителят на дирекция "Пенсии" в Националния осигурителен институт Любомира Язаджиева

Ако бъде взето решение за отпускане на коледни добавки за пенсионерите, най-добре е това да стане до края на следващата седмица, каза ръководителят на дирекция "Пенсии" в Националния осигурителен институт Любомира Язаджиева, предаде БНР.

Така възрастните хора ще могат да получат добавките си заедно с пенсиите за декември:

"Ние приключваме с месечната обработка на декемврийските пенсии в края на следващата седмица. За да могат да бъдат изплатени на 7-о число с изплащането на пенсиите, е необходимо максимално бързо да бъде взето такова решение. Разбира се, всяко решение може да бъде изпълнено по-назад във времето, което би затруднило и пенсионерите, които получават пенсиите си на поща, защото ще трябва да отидат повторно, както и нас, защото ще обработваме два пъти декемврийската база данни".

Миналата година всички пенсионери получиха по 70 лева коледни добавки, като за целта бяха отпуснати над 142 милиона лева.

Любомира Язаджиева участва в организирана от Българската стопанска камара дискусия, посветена на пенсионно-осигурителната система в страната.

Във форума участват също представители на изпълнителната власт, бизнеса и синдикатите, Комисията за финансов надзор, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари