Правителството е готово да подкрепи партньорските държави САЩ и Великобритания

0
Това заявиха от служебния кабинет по повод новооповестената информация по закона "Магнитски"
Това заявиха от служебния кабинет по повод новооповестената информация по закона "Магнитски" Снимка: БГНЕС

Това заявиха от служебния кабинет по повод новооповестената информация по закона "Магнитски"

Служебното правителство е готово да подкрепи партньорските държави САЩ и Великобритания. Това се казва в позиция на правителството „Донев-2”.

Кабинетът държи на върховенството на закона и борбата с корупцията в България, се казва в документа. „Оповестената нова информация по глобалния закон „Магнитски“ и режима на глобалните антикорупционни санкции на Великобритания е преди всичко в правомощията на съдебната власт”, пишат от „Дондуков” 1, предава NOVA.

Както предходното служебно правителство, така и настоящото е сериозно ангажирано с темата за съдебната реформа и борбата с корупцията в България и работата в тази посока ще продължи, съобразно правомощията, с които разполага изпълнителната власт, информират от Министерския съвет.

Припомняме, че по-рано днес САЩ обяви списък на още лица, които попадат в списъка по санкциите "Магнитски". Това са Владислав Горанов, Румен Овчаров, Николай Малинов - лидер на партия "Русофили за възраждане на отечеството". Санкционирани са още Иван Генов и Александър Христов Николов - и двамата бивши директори на АЕЦ "Козлодуй".

От друга страна, Великобритания наложи санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

Служебният кабинет ще внесе отново в Народното събрание законопроектите, свързани с реформата в съдебната система, които не бяха приети от 48-ото народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари