Правилата за новата учебна година - страхотна каша!

1
Децата в шести и седми клас ще трябва да наваксват пропуснато съдържание по важни предмети
Децата в шести и седми клас ще трябва да наваксват пропуснато съдържание по важни предмети Видео: Нова телевизия

Новата учебна година - с нови предизвикателства.

Децата в шести и седми клас ще трябва да наваксват пропуснато съдържание по важни предмети. В новите учебни програми ключови уроци по история, география и биология са пропуснати. 

По старите програми раждането на Средновековна Европа се учеше в осми клас. С промените периодът V-XV век отиде в пети клас. Тези знания ще изпуснат учениците, които сега ще бъдат шести или седми клас. Грешката си МОН ще поправи с наваксване на материала.

Спасителните варианти са три. При първия учениците могат да имат допълнителни часове по история, биология и география като свободноизбираем или задължилтелноизбираеми предмети. Във втория случай ще имат по един час седмично от трите предмета като свободноизбираеми. Третото предложение е преструктуриране на учебното време.

Междувременно, докато се търси най-добрият вариант за наваксването на материала по история, географи и биология, училищата трябва да одобрят новите учебници по история за пети клас.

По география учениците ще наваксват Балканския полуостров и континента Европа. По биология – темата за гръбначните животни. За да е честно тези уроци няма да влизат в националното външно оценяване след седми клас. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари