Прайд и контра прайд в столицата

0
В СДВР са подадени три уведомления за шествия и протести
В СДВР са подадени три уведомления за шествия и протести

В столицата предстои София прайд.

Десетото поред шествие отново ще настоява за равни права за гей общността и отново предизвика крайни реакции, предаде Нова Телевизия.

Кампанията тази година е под наслов „Да прогоним предразсъдъците“ и цели да насърчи дискусия за приемането на различните.  София Прайд настоява за узаконяване и равнопоставеност на всички семейства, независимо от пола, половата самоидентификация и сексуалната ориентация на партньорите. 

Според опонентите на прайда, той е агресивна демонстрация, която дразни хетеросексуалните хора, а за подсигуряването й общината и полицията отделят сериозни ресурси. Очаква се и контра прайд. Столичната дирекция на вътрешните предприема специални мерки за охрана на събитието, както и протестите срещу него. 

В СДВР са подадени три уведомления за шествия и протести, насочени срещу София прайд. За да се избегнат напрежение и сблъсъци, между мероприятията ще бъдат изградени буферни зони и КПП-та. 

Участниците във всички шествия ще бъдат проверявани за оръжие и забранени предмети. Няма да се допускат хора в нетрезво състояние и употребили наркотици.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари