Прах от Сахара идва към България

0
Астматиците да слагат маски
Астматиците да слагат маски

Астматиците да слагат маски

Над България ще има пренос на сахарски прах в понеделник и вторник, съобщават от НИМХ.

Концентрацията на праховите частици във въздуха над западната половина на страната ще бъде със средни до високи нива, докато на изток те ще са по-ниски и хората там ще дишат по-спокойно, предава bTV.

Преносът на сахарски прах е явление, което е обичайно за България. В пролетните месеци атмосферната циркулация относително често води до увличане на частици от пустинята Сахара, които с юг-югозападен пренос достигат и до нашата страна.

Във вторник, когато въздушните потоци ще са предимно от северозапад, концентрацията на сахарски прах над страната ще започне да намалява.

Междувременно обаче лекарите съветват по-чувствителните хора, особено тези с астма, да слагат маска за лице, когато излизат навън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари