ПП поиска изслушване на Борислав Сарафов в НС за убийството на Нотариуса

0
Партията предлага комисия да събере всички възможни факти и обстоятелства около престъплението
Партията предлага комисия да събере всички възможни факти и обстоятелства около престъплението Снимка: БГНЕС

Партията предлага комисия да събере всички възможни факти и обстоятелства около престъплението

От "Продължаваме Промяната" поискаха и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в Народното събрание във връзка с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

"Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт. Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство", посочват от партията.

"Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд – да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи. Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заседание на ПГ на Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” днес, и внесено по съответния ред в Народното събрание", допълват от пресцентъра на ПП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари