ПП обсъждат Бюджет 2023 с ДПС, „Възраждане“ и „Български възход“

0
Според ПП удължителният закон за бюджета е неадекватен с оглед на променената икономическа ситуация и високата инфлация
Според ПП удължителният закон за бюджета е неадекватен с оглед на променената икономическа ситуация и високата инфлация Снимка: БГНЕС

Според ПП удължителният закон за бюджета е неадекватен с оглед на променената икономическа ситуация и високата инфлация

Партия "Продължаваме промяната" започва публични разговори с "Възраждане", ДПС и "Български възход" във връзка с Бюджет 2023.

Срещите ще се проведат последователно, съобщава DarikNews.bg.

На 15 ноември от 16:00 часа ПП ще разговаря с "Възраждане" в Огледалната зала на Народно събрание.

На 16 ноември от 11:30 часа е срещата с ДПС в зала Запад.

А от 13:00 часа същия ден е разговорът с "Български възход", отново в зала Запад на парламента.

Миналата седмица от ПП се срещнаха с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, "БСП за България" и "Демократична България". По време на срещите от ПП настояха за подкрепа на своята декларация с искане служебното правителство да внесе законопроект за държавния бюджет за догодина.

Идеята им да бъде внесен вариант на бюджет за догодина срещна подкрепата на левицата. От ГЕРБ-СДС и "Демократична България" се обявиха за запазването на трипроцентния бюджетен дефицит. След срещата с ГЕРБ-СДС стана известно, че експертни групи ще работят по вариантите за бюджет. Според ПП удължителният закон за бюджета би бил неадекватен с оглед на променената икономическа ситуация и високата инфлация. Те се обявиха за социален пакет, предвиждащ увеличаване на минималната работна заплата, мерки в подкрепа на бизнеса.

От ПП се срещнаха и със синдикалните организации, които също настояха за приемането на нов бюджет за догодина.

Национално представените работодателски организации обаче не дадоха подкрепа за идеята на "Продължаване Промяната" за приемане на нов Закон за държавния бюджет за 2023 година и настояха, че за бизнеса е по-добре да действа удължителен закон за бюджета. Представителите на работодателските организации изразиха опасения, че както при актуализацията на бюджета миналата година, така и сега, политическите партии, дори тези, които са "за" запазване на фискалната дисциплина и трипроцентния бюджетен дефицит, ще започнат да наддават с предложения, ориентирани по-скоро към очакванията на избирателите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари