ПП: Договорка с ГЕРБ не може да има, съгласие по политики - да

0
Голяма част от партиите в парламента не желаят да водят дискусия за това, което е важно за страната, заяви Николай Денков
Голяма част от партиите в парламента не желаят да водят дискусия за това, което е важно за страната, заяви Николай Денков Видео: БНТ

Голяма част от партиите в парламента не желаят да водят дискусия за това, което е важно за страната, заяви Николай Денков

"Продължаваме промяната" може да постигне съгласие с ГЕРБ по определени политики е готова, но ние и на договорка между двете формации. Това стана ясно от думите на акад. Николай Денков, който върна на президента Румен Радев папката с неизпълнения втори мандат, предаде БНТ.

Той посочи, че от партията са готови да преговарят с всички политически сили по важните за страната политики. А дали и как ще стане това зависи от подхода който предприеме носителят на третия мандат.

"България има нужда от правителство, което обаче да работи в полза на хората и на бизнеса. Нека да видим президентът на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят трябва да дефинира каква ще е процедурата - дали ще седнат главатарите на масата или ще започнем да обсъждаме първо политиките. Това зависи от мандатоносителят.

Нямаме червени линии по отношение на това, че трябва да се обсъждат политиките, които са важни за страната. Бихме обсъждали политиките с всяка една от тези партии.

Относно ГЕРБ - договорка е думичка, която ние не използваме. Съгласие би могло да има по политиките, които са полезни. Да кажем, една правосъдна реформа - как си представя ГЕРБ правосъдна реформа, е нещо, за което бихме могли да преговаряме.

Лично моето мнение е, че голяма част от партиите в парламента не желаят да водят дискусия за това, което е важно за страната. По-скоро те се опитаха да избягат от тази дискусия", каза на излизане от президентството Николай Денков от "Продължаваме промяната".

"Връщам папката с неизпълнения мандат. За съжаление, този списък от национални цели с приоритети и задачи за тяхното постигане не получи достатъчна политическа подкрепа. Но съм сигурен, че това усилие си струваше. Обсъждането, дискусията накъде трябва да се развие България през следващите месеци тепърва предстои", обърна се акад. Денков към президента при връщане на неизпълнения мандат.

В седемдневен срок следва държавният глава да връчи третия мандат на политическа сила по свой избор. След това няма срок, в който трябва да получи папката обратно.

"Вчера вашите коалиционни партньори от "Демократична България" заявиха, че единственият начин за съставяне на правителство с третия мандат е ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Затова ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос", каза Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари