ПП-ДБ изпрати писмо до ГЕРБ с конкретни рамки за втория мандат

0
Те искат да се спазват ангажиментите, които са поели взаимно преди 9 месеца
Те искат да се спазват ангажиментите, които са поели взаимно преди 9 месеца Снимка: БТА

Те искат да се спазват ангажиментите, които са поели взаимно преди 9 месеца

По Конституция предстои да бъде връчен втори проучвателен мандат за съставяне на правителство. По решение на Парламентарната група на ПП-ДБ и органите на партиите в коалицията, ние потвърждаваме готовността си да реализираме този мандат като национален, съответно общ, с ГЕРБ-СДС, предаде bTV.

Това пишат в писмо до ГЕРБ-СДС от ПП-ДБ. Те са готови да направят това при спазване на ангажиментите, които са поели взаимно преди 9 месеца в следните рамки:

  • Подписване от председателите на двете парламентарни групи на Споразумението, съдържащо конкретни гаранции за реформи в съдебната система, регулаторите и службите за сигурност с ясни дати за изпълнение
  • Министър-председател - взаимноприемлива кандидатура, излъчена от ГЕРБ-СДС
  • Състав - настоящият състав на Министерски съвет (МС), доколкото в рамките на преговорите за реализиране на първия мандат се установи, че страните не могат да постигнат съгласие за промени в състава, така както се изисква съгласно първоначалните ни взаимни ангажименти за формиране на ротационно управление и в проектоспоразумението
  • Структура - запазване на досегашната структура на МС

"Това не е покана за допълнителни преговори извън посочената рамка. Това предложение е израз на готовност да изпълним ангажиментите, които поехме публично преди 9 месеца. Имаме конституционен, политически и граждански дълг да предложим реалистична формула за предотвратяване на нова парламентарна криза и го правим. Дългът към България ни кара да сме отговорни и да използваме и последния шанс, който ни дава Конституцията и да направим последен опит да не хвърляме държавата в криза и поредица от избори", уточняват от ПП-ДБ.

"При отказ ние ще считаме, че сме изпълнили задълженията си и ще върнем мандата неизпълнен на президента. Очакваме официален отговор с Вашето решение до датата на поканата за връчване на втори проучвателен мандат от страна на президента", допълват от ПП-ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    до 4
    Защото ганя гласува повече за Лойко отколкото за Кирчо и Кокорчо, но пък после обича да държи сметка защо Кирчо не опандизил Лойко. Как точно да стане това като ГЕРБ имат повече депутати от ПП-ДБ? Като бяхте в коалиция без ГЕРБ и имахте възможност да раздадете правосъдие защо "разтурихте седянката"? Отговора е, че го направихте защото ядете и пиете на една маса с Лойко, защото сте от едно котило (ДС), и цялата тая работа я направихте за да не оставите абсолютно никакви възможности за действие на новоизлюпените политици от ПП-ДБ. Те, че си имат своите недостатъци е ясно, но дори половин мандат не ги оставихте на власт, че да им търсите сметка. Лойко колко пъти пада от власт след граждански протести? Разликата е, че ПП-ДБ пада от власт след акции на всички партии от котилото на ДС. Три пъти се надявате да им свалите процента, та за това се натискате все за нови избори. Сега хубаво ги омаскарихте и се опитахте да им прехвърлите всички негативи от 12 годишния гербаджийски преход. И айде пак на нови избори...да проверите с колко сте им смъкнали процента. Много се надявам след изборите да видим реалната ДС коалиция от ГЕРБ, ДПС, Възраждане, ИТН. Тогава какво ще запеете? Нали патриотите вече играхте патерица на ГЕРБ, та няма да е нещо ново за вас. Отговора го знам - няма да zaпеете. Ще утихнете, както сте утихнали под всички статии за атентата в Москва.
  • -1
    4
    до 3
    Ами що прегърнахте целия тоя резил дето си го описал ?!? Що не си удържахте на думата за арести, изчегъртане и т.н. да не изброявама още и още!
  • 4
    3
    До 2
    Резил е 12 години да търпиш: 1. Да те крадат,; 2.Да те унижават "Вие сте прости, и аз съм прост" 3. Да слугуваш на Русия зад гърба на народа си чрез "Турски поток"; 4. Да слугуваш на ДПС, тайно разчитайки да те подкрепят сега на изборите, за да крадеш пак от народа си!!! 5. Да унижиш като пратиш на преговори жените вместо ти открито да застанеш с партията си, а не тайно да обсъждаш с Пеевски как да излъжеш народа си!
  • -4
    2
    Резил бе
    Резил бе брате, пълен резил. Тези ППДеБилите не успяха да разберат, че са пътници. Ама като гледаме вождовете им - ясно е 1. първи вожд - ПРОСТо Киро, Киро-Харакиро, нарушителят на Конституцията; 2. вторият вожд или вождеса - Хасан Василев - грозното лице на мафията; 3. Ристе Бойкикев - сънуващ мокри сънища да е главен прокурор без нито един ден реален юридически стаж; 4. Генерала Атанасов, минал през Магнаурската школа на СПТУ по железопътен транспорт и чрез рабфак и благодарение на партийните връзки на първата си жена успял някакви да издрапа висше юридическо образование. Пак по тази линия назначен за прокурор в Разград по време на възродителния процес. От тях ли да очакваме нещо. Хубаво го казаха днес в Парламента, видахме публичното харакири на Киро-Харакиро
  • -2
    1
    Хайде хаирлия да е!
    Утре връщайте мандата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари