Позиция на "Лев Инс" относно инцидента с Ивелин Иванов

1
Очакваме г-н Иванов да представи повече информация за претърпяния от него инцидент
Очакваме г-н Иванов да представи повече информация за претърпяния от него инцидент

Вчера ви съобщихме за случай с Ивелин Иванов, който се оплаква, че след катастрофа, при която едва не останал сакат, е получил много ниско обезщетение от своята застрахователна компания.

"Ето ви жив пример за този удар от пиян шофьор, след който едва не останах сакат.

След оглед компанията Лев Инс ми оцениха щетата на тотална и казаха, че ще ми плятят 75% от стойността на колата, но после ми платиха едва 30%.

Кажете ми как да си купя кола без забележки с кожа, климатик, сменени ролки, ремъци, масла, филтри, нов акумулатор, нов радиатор, нови гуми, регистрирана и минала преглед за скромната сума от 1462 лева, които ми изплатиха от компанията Лев Инс.". Това е написал г-н Иванов в социалната мрежа.

Днес от Застрахователна компания "Лев Инс" АД се свързаха с редакцията на Dunavmost, за да заявят своята позиция относно този случай:

След направена задълбочена проверка, стана ясно, че в Застрахователна компания "Лев Инс" АД няма застрахован с името Ивелин Иванов Радев, както и изплатени обезщетения на негово име.

Във Фейсбук, където се жали г-н Иванов, не се съобщават, каквито и да е било данни за пътното произшествие, обстоятелствата около него, както и за номерата на колите, участници в ПТП-то. Ако г-н Иванов бе потърсил съдействие от представител на дружеството, той със сигурност щеше да получи такова и това да бъде отразено в нашата система, защото политиката на "Лев Инс" е да има непрекъсната обратна връзка със своите клиенти и да им оказва съдействие и защита, като им предоставя това, от което имат нужда. 

Очакваме г-н Иванов да представи в най-близкия до него офис на компанията и във Фейсбук страницата на „Лев Инс“, повече информация за претърпяния от него инцидент – място, дата и номера на автомобилите, участници в ПТП-то.

Като лидер на пазара, "Лев Инс" се стреми да осигурява непрекъсната надеждна и активна грижа за застрахованите. Следвайки тази политика, от 15 септември, дружеството стартира услугата - денонощен спешен

телефон: 0 800 10 200, на който шофьорите да се обаждат в случай на претърпян пътен инцидент в България или чужбина.  При подаден сигнал, експерти-оператори от КОЛ центъра съдействат и дават необходимите препоръки и указания, които са много важни, в случаите, когато човек е изпаднал в беда. 

При ПТП с пострадали в България, застрахованите незабавно се обаждат на телефон 0 800 10 200 и се предоставя пълна логистична подкрепа. „Лев Инс“е единствената компания, която след сигнал на спешния телефон, в случай на тежък инцидент, изпраща хеликоптер, за да спаси човешки живот. Смятаме, че тази помощ е изключително съществена, предвид тревожната черна статистика по пътищата у нас. Също така, нашите експерти осъществяват логистична, правна помощ и адвокатска защита.

След обаждане за катастрофа в чужбина, ние съдействаме максимално на нашите застраховани, като им осигуряваме езикова и правна помощ, както и консултации в стресова ситуация в чужда и непозната среда. Тъй като практиката показва, че голяма част от пътуващите в чужбина не са запознати с правата и задълженията си при попълването на двустранен констативен протокол, на тел. 0800 10 200 нашите специалисти дават указания и за вписването на обстоятелствата в този важен документ.

Изключително важно указание, което предоставяме на нашите клиенти по телефона, е да направят панорамни снимки на произшествието. По-късно тези снимки може да се окажат единственото доказателство за тяхната невиновност, особено в чужбина, където другият участник е на своя територия, говори езика и може лесно да манипулира ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари