Пожарникарите в Русе реагираха на множество сигнали и инциденти

2
Екипите на дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" са реагирали на 13 сигнала за денонощието
Екипите на дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" са реагирали на 13 сигнала за денонощието Снимка: БГНЕС

Екипите на дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" са реагирали на 13 сигнала за денонощието

Вчера сутринта пожарникари от Сливо поле са гасили запалени отпадъци в с. Борисово. Между 10:20 и 12:00 ч. екип на РСПБЗН – Бяла е потушил пожар в сухи треви и храсти на площ от 10000 кв.м. в с. Пейчиново. От 11:48 до 12:28 ч. екип от Втора РСПБЗН е оказал съдействие на ЦСМП за пренасяне на пациент до линейка на адрес в Русе, същото съдействие са оказали и служители от ССОД – Русе на адрес в с. Басарбово. В 17:11 часа екип на ССОД – Русе е насочен към с. Божичен, където е отстранил паднало дърво върху електропровод. От 17:16 до 17:34 ч. пожарникари от Първа РСПБЗН са работили по отстраняване на дърво, паднало на пътно платно на бул. Трети март, до Сарайския мост. Пътното платно е разчистено и обезопасено. В 17:34 екип от Първа РСПБЗН също се е наложило да отстранява паднало дърво върху платно, в този случай по пътя за кв. „Средна кула“, където при отиване на място се е оказало, че са били две паднали дървета. До 18:24 часа пътното платно е разчистено и обезопасено.

За такъв инцидент е сигнализирано и за главния път I-5 / Русе – София, на около четири километра от кръговото движение при гр. Бяла. Там екип на РСПБЗН – Бяла е работил между 19:35 и 20:00 ч. В 20:15 часа от РСПБЗН – Бяла е изпратен екип по сигнал за горящи сухи треви и храсти в с. Новград, в двор на бивша лечебница. Пожарникарите са ликвидирали произшествието до 22:45 ч., като от там са пренасочени по сигнал за паднало дърво върху пътното платно на пътя между селата Пиперково и Караманово. Още два сигнала за паднали дървета са отработили екипите – в 21:33 часа на пътя между селата Пиргово и Мечка и в 00:11 часа в Русе на ул. Матей Стойков. Последното излизане е било за гасене на запалени отпадъци в района на бившата борова гора над бул. България в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари