Пожарникари спасиха възрастна жена в квартал "Дружба"

0
Служителите на пожарната са проникнали в апартамента през отворен прозорец на терасата и са я открили да лежи в тежко състояние
Служителите на пожарната са проникнали в апартамента през отворен прозорец на терасата и са я открили да лежи в тежко състояние Снимка: Dunavmost / Архив

За изминалото денонощие дежурните екипи на дирекцията са реагирали на 4 сигнала

Между 09:08 и 09:47 часа, служители от Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за горящи отпадъци в метален контейнер за смет на ул. "Росица" в Русе. Горенето е ликвидирано на площ около квадратен метър, без щети.

В 13:04 часа екип от ССОД при РДПБЗН - Русе е бил пратен да окаже съдействие, във връзка с осигуряването на достъп за медицинско обслужване в жилището на възрастна жена. Сигналът е подаден от роднини на жената, които са били извън града. На място на адреса в русенския квартал „Дружба“, спасителите са установили, че става въпрос за жилище на първия етаж. Съседи са казали, че не са виждали жената от неделя, а в понеделник е имало момент, в който се е усещала странна миризма от жилището. Служителите на пожарната са проникнали в апартамента през отворен прозорец на терасата и са я открили да лежи в тежко състояние. Екип на Спешна помощ я е прегледал, а след това екипът от ССОД е оказал съдействие на медиците за качване на жената в линейката.

Вчера вечерта екипи на пожарната са посетили още два сигнала за инциденти. Единият, постъпил в 19:31 часа, е бил за запалени сухи треви и храсти в землището на с. Беляново, където е пратен да гаси екип на РСПБЗН – Бяла, а другият за горящи отпадъци в сградата на бивше училище на адрес на ул. "Йосиф Дайнелов" в Русе. Горенето е ликвидирано на площ от 12 кв.м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари