Пожар изпепели къща в квартал „Родина“

0
Огънят е унищожил имота, заедно с гараж и лек автомобил
Огънят е унищожил имота, заедно с гараж и лек автомобил Видео: Русе Медиа

Голям пожар избухна тази нощ в Русе.

Огънят е обхванал къща в квартал „Родина 3“, принуждавайки хората в съседство да напуснат домовете си, съобщава Русе Медиа. Пострадала е възрастна жена, която е била обгазена от дима и е откарана в болница.

Пожарът е избухнал около 23 часа, а съседи са подали сигнал на тел.112. На място са изпратени три противопожарни автомобила заедно с екипи на полицията и „Спешна помощ“. В къщата се е намирала майката на собственичката, която е била извадена от огнеборци и съседи.

Огънят е унищожил имота, заедно с гараж и лек автомобил. Намесата на пожарникарите е попречила пламъците да се прехвърлят на съседните къщи. Заради излезлия вятър борбата с огъня се оказа трудна, особено с локалните огнища в подпокривното пространство.

Съседите бяха притеснени, тъй като имотите им са долепени един до друг. Те бяха недоволни от реакцията на операторите на тел.112, които им обяснили, че вече са приели сигнала и трябва да изчакат реакцията на пожарната.

Повечето от къщите в района се отопляват на дърва или с локално парно. Тепърва ще се изяснява каква е причината за пожара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари