Пожар изпепели две къщи в село Говедарци

0
Две семейства с деца останаха без дом
Две семейства с деца останаха без дом

Две семейства с деца останаха без дом

Пожар в село Говедарци остави без дом две семейства с деца. В пламъците са изгорели две къщи и стопански постройки.

Пожарът все още не е напълно потушен – има локални огнища. В гасенето се включват освен четири екипа на пожарната и доброволци от околността.

Огънят тръгва от разпалено барбекю, разказват съседите на пострадалите семейства. Пламва барака, която е в двора между двете къщи. Непосредствено до нея има паркиран автомобил, който е с газова уредба. По информация на bTV газовата уредба на колата не е гръмнала.

„Аз бях вътре в стаята с малкото си дете и се оправях, за да изляза и да взема другите си две деца от детска градина. Тогава видях огъня, но в първия момент не си представих, че е нещо толкова сериозно“, разказва Светослава Пейчева.

Когато вижда как всичко се случва за секунди, тя грабва детето и го извежда от къщата. След това започнала да търси маркуч, за да гаси пожара.

Междувременно съседката в другата къща също подценила ситуацията, защото решила, че някой събира и гори сухи листа и треви в двора си. След това обаче чула викове: „Горите“ и „Давайте маркуча“. Започнали да прииждат и други съседи, за да помагат в гасенето.

Сега семействата без дом са отседнали в роднини, защото къщите им не стават за живеене. Твърдят също така, че са в шок и непрекъснато им се привиждат пламъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари