Пожар изпепели част от рибарското селище под Аспаруховия мост

0
Щетите са много големи - освен постройките, е изгоряла покъщнината на рибарите, както и мрежите, с които изкарват прехраната си
Щетите са много големи - освен постройките, е изгоряла покъщнината на рибарите, както и мрежите, с които изкарват прехраната си Снимка: БНТ

Пожар изпепели бараки в рибарското селище под Аспаруховия мост във Варна.

По информация на полицията, няма пострадали хора. Ситуацията обаче била изключително критична заради силния вятър край морето.

Пет автомобила на пожарната са участвали в потушаването на пожара. Щетите са много големи - освен постройките, е изгоряла покъщнината на рибарите, както и мрежите, с които изкарват прехраната си.

"Около обяд вчера получихме съобщение за пожар в рибарското селище. Екипите са заварили 7 горящи бараки. Имало е и взривове на туристически газови бутилки и сигнални ракети, които рибарите са задължени да носят в открито море", обясни пред БНТ комисар Тихомир Тотев, директор на РДПБЗН.

Пожарът е локализиран в рамките на около час и половина. До късно вечерта на място е останал един противопожарен автомобил.

След това е потвърдено, че са унищожени 12 рибарски бараки с инвентар, допълни комисар Тотев.

Причините за пожара все още се изясняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари