Появиха се мнения и позиции, които "плачат" за отговор

0
Става дума за двама опортюнисти, които се мотаят като главни герои по авансцената – Слави Бинев и Костадин Костадинов
Става дума за двама опортюнисти, които се мотаят като главни герои по авансцената – Слави Бинев и Костадин Костадинов Снимка: БНТ

"Човек да не излезе от ФБ за няколко дни! Гледам, че докато бях далече за около седмица, в мрежата са се появили мнения и позиции, които „плачат“ за отговор. Става дума за двама опортюнисти, които се мотаят като главни герои по авансцената – Слави Бинев и Костадин Костадинов.

За политически коректната, чужда думичка „опортюнист“ богатият български език ни дава цяло гнездо от синоними, разкриващи природата на явлението. В превод на български „опортюнист“ значи използвач, нагаждач, интересчия, приспособенец.

Моля г-жа Красимира Нинова, г-н Лъчезар Пеев и други приятели да ме извинят за забавянето – бях из Тракия и Розовата долина, заедно с жителите на Карлово, Първенец и Храбрино гонихме зли духове, таласъми и караконджули, останали от отиващата си зима, та пролетта да дойде на чисто.
Нямаше как да отговоря набързо, защото явлението опортюнизъм е тежък проблем на политическия живот и изисква обстоен отговор. Дано имате търпение да го изчетете.

Да почнем с първия - Славчо Пенчев Бинев. Груба манипулация на избиратели и зрители са твърдения от сорта „Депутат на АТАКА води листата на ДПС“. Вижте кой прави такива внушения и по коя телевизия. Примерно Кулезич по Bulgarian International Television (BiT) на Нери Терзиева и Ралица Василева (доколкото зная, тя ръководи медията от дома си в град Чикаго). В тази медия предаване води и българофобът Евгени Михайлов, оглавил листата на турската партия ДОСТ. Нужно ли е да казвам повече?!

Малко уточнение за неизвестния агитпроп в BiT: Бинев мина в ДПС от позицията си на депутат на „Патриотичния фронт“, А НЕ НА АТАКА, в 43-то НС.
Бинев никога не е бил член на АТАКА и той самият неведнъж е заявявал това. Но с номинирането му за евродепутат „Волен му спаси живота и го направи човек“, каза преди 6-7 години един наш симпатизант. От 01.01.2007 г. до края на май 2014 г. Бинев бе евродепутат от квотата на АТАКА, получаваше базова месечна заплата от над 15 000 евро и кръстосваше света на разноските на европейския данъкоплатец, особено любимите си Каморски и Сейшелски острови, където има регистрирани неизвестен брой офшорни фирми.

Бинев бе изолиран от АТАКА някъде в края на 2010 г. или началото на 2011 г., ако паметта не ме лъже. Във всеки случай връзката с него бе прерязана, след като през септември 2010 г. журналистически разследвания на Нова ТВ и в. „Сега“ разкриха, че след като е станал евродепутат, вместо да продаде своята верига от заведения, Славчо Бинев ги е заложил в Българо-американската кредитна банка (собственик и управител на която по онова време беше близката до премиера банкерка Цветелина Бориславова) СРЕЩУ ЗАЕМ ОТ 1 МИЛИОН ДОЛАРА, след което прехвърлил ипотекираните си активи на двама неграмотни цигани и офейкал за Брюксел. Ето какво пише в. „Сега“ в публикация от 17.09.2010 г., която публикувам по-долу.

„Фирмата на евродепутата от "Атака" Слави Бинев "М.И.Г. Груп" АД е прехвърлена на двама безработни роми преди 2 г. - Данчо Гълъбов Славчев от с. Горни Лом и Красимира Красимирова Панкова от Видин, разкри Нова тв. Проверка на "Сега" установи, че малко преди това компанията е била заложена пред Българо-американска кредитна банка срещу заем от $1 млн. В момента "М.И.Г. Груп" стопанисва две заведения на Терминал 1 на летище "София". Преди Бинев да стане евродепутат и да продаде компанията, тя бе собственик и на редица известни заведения в столицата като "Куул хаус", "Дали", "Библиотеката", "Дъблин" и др…“ (http://www.segabg.com/article.php?id=494655).

Що за заведения са били това и коя част от социума е съставлявала тяхната клиентела, можете да научите от внимателното разследване на списание „Тема“, озаглавено „Треска в София вечер“ от 13 август 2002 г., тук.
А КОЙ ИЗПЛАТИ ОНЗИ МИЛИОН В ЗЕЛЕНО? Двамата цигани Данчо и Красимира ли? Или Бориславова се е примирила със загубата на $1 милион, плюс дължимите лихви? Защо и тя мълча за този гешефт, нанесъл й тежки финансови и не само финансови загуби? Реномето на една банка не понася ли поражения, ако се разкрие, че е раздавала необезпечени кредити? Изобщо как свърши цялата работа? Историята мълчи… И само нейде отдалече долита тихият ромон на парични потоци, останали неизпрани.

Колкото до телодвиженията на Бинев в посока на организирания ислям, и те не са от вчера. Още на 24.06.2003 г. той се е снимал пред Синята джамия в Истанбул по потник с фес на главата.След като остана без партия-носител, Бинев реши сам да си спретне такава. По онова време той беше вече архонто-масоно-тамплиер и вероятно е разчитал на тези връзки (мрежи) за създаването на партия. Тя беше наречена ГОРД. Много ми е неудобно и неприятно, но съм длъжна да спомена имената, които се постлаха като изтривалка на Бинев, за да може последният да влезе в политиката и да си осигури „чадър“. (Пфу, онзи милион в зелено просто не ми излиза от ума!). Според Уикипедия тази партия е основана на 8 февруари 2012 г. и нейните лица са:

I. ОСНОВАТЕЛИ:

1. Слави Бинев - бизнесмен и действащ евродепутат
2. Валентин Михов - бизнесмен, бивш футболист
3. Станислав Недков - Стъки - боец по смесени изкуства
4. Поли Карастоянова - бизнесдама
5. Никола Коцев
6. Емил Панков

II. УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ:

1. Румен Ралчев
2. Валентин Михов

Нейни членове станаха Любен Дилов-син, скулпторът Георги Чапкънов - Чапа; спортният журналист Крум Савов, Любо Ганев, Мишо Шамара и пр. И, естествено, покойният вече Павел Чернев, вече участвал в създаването на 10-15 партии в България.

(Нали не сте забравили, че говорим за опортюнизъм и опортюнисти?)

Понеже нямаше електорат, Славчо реши да вземе под аренда малко български мюсюлмани. Но по онова време даже те бягаха от него, та накрая кандиса единствено сепаратистът Ефрем Моллов, основател на партия ПОМАК и на института „ПОМАК“ към нея, който с турски пари пропагандира тезата, че българомохамеданите са отделен етнос със свой език, история и култура и иска автономия. Така на изборите през 2013 г., с No 36 в бюлетината на ГОРД, Моллов стана водач на листата й в 22 МИР – Смолян. (http://offnews.bg/…/Liderat-na-Pomak-se-okaza-vodach-na-lis…).
Помаците, които гласуваха за Слави Бинев в онази година, се оказаха недостатъчно (655 гласа в Смолян и 1637 гласа в Благоевградско). На национално ниво коалицията на Бинев спечели 0.45% от вота. Експериментът с арендоването на мюсюлмани-сепаратисти се провали.
Веднага след това фиаско Бинев се вля в НФСБ. (http://www.mediapool.bg/gord-na-slavi-binev-se-vliva-v-part…). И като кандидат на НФСБ стана депутат в 43-ия парламент.

Той беше постепенно изолиран от групата на ПФ. По някое време гласуваше заедно с АБВ. Изглежда и там не го огря, та накрая се наложи пак да се влее – този път в ДПС. Какво пък, не е ли закономерно? Къде другаде биха го приели?"

Това сподели в социалната мрежа Магдалена Ташева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари