Появи се скандален клип с Далай Лама

2
Поведението на 87-годишния Лама предизвика остро възмущение по цял свят
Поведението на 87-годишния Лама предизвика остро възмущение по цял свят Снимка: Facebook

Поведението на 87-годишния Лама предизвика остро възмущение по цял свят

Видео с участието на тибетския духовен лидер Далай Лама предизвика вълна от изключително остро възмущение по цял свят. В клипа, разпространен на 9 април, се вижда как по време на церемония Лама прегръща малко индийско момченце, после го целува по устата, след това го кара да "засмуче" езика му, а накрая го прегръща.

От видеото става ясно, че около Далай Лама има още няколко души, които се смеят. В един момент жена кани малко момченце да се качи при духовния водач. Когато момчето се качва, Далай Лама му посочва едната си буза, за да го целуне. Момченцето, видимо развълнувано, го целува и го прегръща. След това лидерът се обръща и посочва на момченцето да го целуне по устата. Момченцето се колебае, но Лама хваща лицето му и го целува, разказва Actualno.com. Ужасната сцена, уви, не приключва с това.

Възмутените реакции не закъсняват и видеото започва да се разпространява светкавично, предизвиквайки още и още гняв сред потребителите. "Ужасно!", "Отвратително", "Престъпно!" - това са само малка част от думите, които шокирани потребители използват, за да изразят недоволството си. Клипът се появява само в публикации в социалните мрежи и първоначално съществува някакво съмнение дали е автентичен.

Днес обаче се появи официално съобщение от представители на Далай Лама, в което се казва, че духовният водач се извинява на детето и семейството му "за обидата, която думите може да са му причинили". В изявлението обаче не се споменава за кои конкретно думи става въпрос.

Според изявлението, момченцето помолило Далай Лама да го прегърне и това не се виждало в разпространеното видео. "Негово Светейшество често се шегува с хората, които среща, по невинен и забавен начин, дори на публични места и пред камери. Той съжалява за този инцидент."

Все още не е ясно кога е записан скандалният клип. От ВВС са изпратили въпроси към представителите на духовния водач, включително и какво точно е казал на детето, но като отговор са получили само изявлението.

В Тибет изваждането на езика е начин да поздравиш човека срещу себе си, но според всички действията на 87-годишния Лама са крайно неподходящи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    123
    Пак като не му е бръкнал в дупенцето и да си оближе пръста след това. Ще му пръднат на оная работа на наглия Далай. Изобщо не му дреме за вашите коментари. Все пак не е като Френските отчета, изпонаебали десетки хиляди деца и всички си трайкат или им предлагат по 6 хил. евро обезщетение за пръснато дупе на момченце, което си признае.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари