Повредената машина в Русе е имала проблем със софтуера

3
Машината в Басарбово пък нямала връзка с четеца за карти
Машината в Басарбово пък нямала връзка с четеца за карти

В две от общо 292 секции в Русенско, където е предвидено да се гласува машинно, се премина на вот с хартиени бюлетини.

Това се случи дори след намесата на техниците, които за съжаление не успяха да се справят с проблема, съобщават от Областна администрация Русе. Районната избирателна комисия съвместно с ЦИК решиха в секция 38, намираща се във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Русе, както и в 182 секция, която се помещава в бившето училище в Басарбово да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. Незабавно двете секции бяха посетени от заместник областния управител Синан Хебибов, който разговаря с техните председатели.

От секцията във ВУАРР споделят, че при тях проблемът е бил софтуерен и се е изразявал в невъзможност за разпечатване на разписката от машините. Там избирателите по списък са общо 656.

От другата секция в Басарбово машината въобще не е стартирала. На екрана се е изписал надпис, че устройството няма връзка с четеца за карти, което е наложило и нейното изключване. Затова се е наложило и забавяне при началото на изборния ден и той е започнал около половин час по-късно. Избирателите в тази секция са 623. Въпреки това никъде не се очакват проблеми с гласуването, както и при приключването на изборния ден.

Припомняме, че е предвидено пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат днес от 11:45 ч. и 16:45 ч. в Кръгла зала на Община Русе. За 21:00 ч. се предвижда още една пресконференция, на която да бъде представена подробна информация относно целия изборен ден и неговото приключване. Тя ще се проведе в „ОЗК Арена“, като предвид мерките за сигурност допускането на медии до мястото ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари