Повече няма да се занимавам, след като ГЕРБ не ме иска

0
Русе остана без омбудсман
Русе остана без омбудсман

Русе остана без омбудсман, въпреки обявения през декември конкурс за обществен посредник.

На сесията на общинския съвет в четвъртък, нито един от кандидатите не успя да получи доверието на общинските съветници, предаде 24 часа.

Мераклиите за омбудсман бяха четирима. Те вече минаха на препитване, спечелено от бившия областен управител и шеф на архива Йордан Борисов.

Предложението на специално назначената комисия беше и четиримата да се явят пред Общинския съвет и да защитят концепциите си. Пред общинарите застанаха трима от кандидатите – Йордан Борисов, Здравко Паскалиев и Юрий Михайлов, четвъртият – Ирина Матева-Кънчева не се яви.

Нито един от тримата мераклии за омбудсман обаче не успя да събере изискуемите по закон две трети от гласовете. „За“ Йордан Борисов бяха 19 от общинските съветници, 6 бяха против, 20 се въздържаха. Юрий Михайлов получи подкрепа от 17 старейшини, 5 бяха против, 23 се въздържаха. Здравко Паскалиев не получи одобрението на нито един от общинските съветници.

„Повече няма да се занимавам, отказвам се, след като ГЕРБ не ме иска”, коментира след сесията Йордан Борисов. Предстои да бъде обявен нов конкурс за обществен посредник в Русе.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари