Повдигнатата от Пенчо Милков тема за санирането ще бъде разгледана в Народното събрание

5
На изслушването в парламентарната комисия ще присъстват кметовете на Русе и Стара Загора
На изслушването в парламентарната комисия ще присъстват кметовете на Русе и Стара Загора

На изслушването в парламентарната комисия ще присъстват кметовете на Русе и Стара Загора

Във връзка с изнесените в публичното пространство становища и възражения от кмета на община Русе Пенчо Милков и на община Стара ЗагораЖивко Тодоров, за преразглеждане на класирането по процедурата за саниране на жилищни сгради, утре ще се състои изслушване в Парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Срещата е от 14:30 часа, а на нея ще бъдат изслушани министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на енергетиката Румен Радев и изпълнителният директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие Ивайло Алексиев, съобщават от Община Русе.

В дневния ред на комисията е записано, че темата на срещата е свързана с възникнали проблеми по процедура BG-RRP-4.023 – ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП І, по Национален план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). На изслушването ще присъстват кметовете на община Русе и община Стара Загора.

Припомняме, че в края на миналата седмица Пенчо Милков изпрати становище до регионалния министър. В него той изрази своите възражения относно обявеното класиране на жилищни сгради по споменатата процедура, като настоя за неговото преразглеждане. Според Милков отново се наблюдава приоритизиране на определени градове и региони за сметка на други, което води до дисбаланс в развитието на страната. В писмото си кметът настоя да бъде извършена независима проверка на обследванията за енергийна ефективност на всички сгради, получили над 115 точки.

Изявление в същия дух направи и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. Според него много от направените технически обследвания на сградите са фалшиви, като Камарата на енергийните одитори беше в готовност за протест с искане за отмяна на утвърденото вече класиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Дунав мост
    Колко пари ви плащат за статия ? Поне по 2 3 пъти го споменавате този ще кажеш е извършил неземни дела, пък то само приказките му, дето и те не струват ! Няма нищо важното е да текат едни пари!
  • 2
    4
    Владо
    Пенчо Милков е безгласна буква и никой не го брои за фактор.Нищо няма да се случи.
  • 7
    3
    Боряна
    Има ли разумно същество, което да вярва на този нещастник? Докато гледах децата и го чаках да се върне от София, той е водил разгулен живот с патронката на Партията му. Пиша за Али Баба, а не за реална личност. Али Баба си е чист русенец-дупедад.
  • 5
    2
    Русенец
    А, санират ли или просто лепят студопор? Правят ли укрепване на междупанелните връзки, което е основната част на санирането или само клепат студопорче, да прилича на ново?
  • -7
    1
    Dfghjj
    Ето,това трябваше да стане!!Благодарим!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари