Повдигнаха обвинение на рецидивиста, превърнал бомбоубежище в наркооранжерия край Русе

0
Грозят го до 15 години затвор и глоба до 100 000 лева
Грозят го до 15 години затвор и глоба до 100 000 лева

Окръжна прокуратура – Русе привлече като обвиняем задържания за отглеждане и разпространяване на високорискови наркотични вещества в гр. Русе.

Акцията беше проведена на 07 и 08.06.2021 г. на територията на областите Пловдив, Хасково и Русе. В специално оборудвано, с техника за отопление и вентилация, помещение в гр. Русе бяха намерени и иззети 620 стръка марихуана и везни за претегляне. Помещението е било създадено за бомбоубежище на територията на бивше голямо производствено предприятие в околностите на гр. Русе. Извършени са огледи на помещенията и претърсвания в жилищата на задържаните лица. Намерени и иззети са различни видове наркотични вещества, сред които изсушена марихуана, амфетамин и електронни везни за претегляне. Иззети са и климатичната и отоплителна техника от помещението за отглеждане на наркотиците. Образувано е досъдебно производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Русе. Протоколите от извършените неотложни следствени действия са одобрени от съдия от Окръжен съд – Русе. Сформиран е екип от наблюдаващи прокурори за работа по случая.

К. С. – на 46 години, от гр. Тополовград, е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 354а, ал. 2 и чл. 354в, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе той е задържан за срок от 72 часа за довеждане пред съда по искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража". До момента той е осъждан общо 9 пъти, включително и за отглеждане на наркотици през 2012 г. Обвинението му е за престъпление, извършено в условията на „опасен рецидив", като за него се предвиждат наказания лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години и глоба от 20 хиляди до 100 хиляди лева.

По делото са назначени химически и технически експертизи. Предстоят разпити на свидетели и огледи на веществените доказателства.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари