Повдигнаха нови обвинения срещу Тристан Тейт

0
Тристан Тейт заедно с брат си Андрю е обвинен в сексуална експлоатация на жени
Тристан Тейт заедно с брат си Андрю е обвинен в сексуална експлоатация на жени Снимка: АП

Тристан Тейт заедно с брат си Андрю е обвинен в сексуална експлоатация на жени

Румънски прокурор съобщи днес, че са повдигнати нови обвинения срещу Тристан Тейт, който заедно с брат си Андрю е обвинен в сексуална експлоатация на жени, предаде Ройтерс и БТА. Допълнителните обвинения срещу Тристан Тейт са за подстрекаване към насилие.

Братята Тейт и две румънски гражданки са под домашен арест, докато тече разследване срещу тях по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени. Те отхвърлят обвиненията.

Говорителката на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) Рамона Бола заяви днес за Ройтерс, че срещу Тристан Тейт са били повдигнати нови обвинения в подстрекаване към насилие.

В Туитър Тристан Тейт заяви, че прокурорите си измислят нови обвинения без доказателства.

Прокурорите са повдигнали обвинения срещу четиримата заподозрени, но случаят още се разследва и не е стигнал до съда, отбелязва Ройтерс.

Четиримата бяха държани в полицейски арест от 29 декември до 31 март, когато букурещки съд ги постави под домашен арест. Съгласно румънското законодателство прокурорите трябва да изпратят делото в съда до юни.

Говорителката на ДРПОПТ съобщи, че разследването включва и подозрения в пране на пари, но такива обвинения все още не са повдигнати.

Тридесет и шестгодишният Андрю Тейт е бивш професионален кикбоксьор с около 5 милиона последователи в Туитър. В социалните мрежи той придоби популярност с език на омразата и мизогинистични възгледи, което доведе до спиране на профилите му в повечето от тях. Смята се, че Тейт живее в Румъния от 2017 г. Той твърди, че румънските прокурори не разполагат с никакви доказателства и че делото срещу него е "политическа" конспирация, целяща да му запуши устата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари