Потвърдиха, че в България, ще се снима най-мащабния боливудски проект

0
В продукцията ще участва "Краля на Боливуд" Шарук Кхан, който е в топ 3 на най-богатите актьори в света
В продукцията ще участва "Краля на Боливуд" Шарук Кхан, който е в топ 3 на най-богатите актьори в света

Службата по търговско-икономически въпроси в Делхи е получила потвърждение за стартиране в България на най-мащабния боливудски проект, сниман в Европа. Това заяви заместник-министърът на икономиката Любен Петров при откриването на българо-индийски бизнес форум, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Петров съобщи, че в продукцията ще участва "Краля на Боливуд" Шарук Кхан, който е в топ 3 на най-богатите актьори в света. Снимките ще стартират в началото на юни в България и ще продължат около 50 дни, съобщават от икономическото министерство.

"Вярвам, че все повече индийски компании ще се възползват от предимствата на България като дестинация за бизнес и инвестиции. Вече има примери за успешни индийски инвестиции у нас в секторите информационни технологии и аутсорсинг на услуги, фармацевтика, земеделие, клинични проучвания, туризъм и хотелиерство. Успешно развиват своята дейност в България индийските компании „Съдърланд Глобал Сървисиз”, „Елдер Фармасютикълс”, „Намдхари Сийдс”, „Джей Кей Оргънайзейшън”, „Сине Гранд”, „Сахара Груп“ и др. Надяваме се тяхната успешна дейност в България да насърчи повече индийски компании да реализират инвестиционни проекти у нас", каза заместник-министър Любен Петров.

Какви продукти може да изнасяме към Индия и за кои сектор у нас се отваря потенциал на индийския пазар може да четете в Expert.bg.

Новината за снимките на боливудската продукция дойде още в края на миналата година, като се очакваше снимките да стартират през този април. Тогава стана ясно, че заснемането на филм у нас от индийската компания е резултат от участието на туристическата компания през 2013 г. на специализираното изложение в Делхи.

Източник: actualno.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари