Потребителите скоро ще могат по-лесно да сравняват цени на храните

1
Всички потребители ще могат да се информират за цените в България и чужбина
Всички потребители ще могат да се информират за цените в България и чужбина

Всички потребители ще могат да се информират за цените в България и чужбина

Очаква се електронната платформа за сравняване цените на основните хранителни продукти да бъде готова следващата седмица. Това съобщи пред журналисти заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, пише БТА.

Съвсем скоро ще бъде готова платформата, която сме обещали, за да могат всички потребители и граждани да се информират, както за цените в България, така и за цените в чужбина, посочи Алексиев, след което уточни, че се очаква тя да бъде готова следващата седмица.

Във връзка с цените на храните министърът информира, че до момента са извършени над 500 проверки. Ние сме задължени да защитим интереса на потребителите, всички граждани и уязвими слоеве на населението. Няма как да позволим прекомерни и необосновани печалби или нелоялни търговски практики, заяви Алексиев.

Той коментира, че има изкривявания в цените на основните хранителни продукти. Министърът бе категоричен, че в последните години общо не са правени толкова проверки, колкото в рамките на два месеца.

По думите му въз основа на резултатите от проверките са подготвени промени в нормативната база, като целта е процесът да бъде контролиран и да не се стига до нелоялни търговски практики, генериране на необосновани свръхпечалби и да се гарантира пълна защита на потребителя.

В момента текат проверки на Националната агенция за приходите. Разбира се, те отнемат малко повече време. С тях искаме да проследим дали няма по веригата фирми, които по някакъв начин изнасят тези печалби навън, каза вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев.

Относно резултатите от тях министърът каза, че ефектите, които наблюдават, са свързани със страшно много промоции на продуктите, чиито цени се следят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    весо
    цените ги знаем тук е по скъпо от доста места само че като ги сравним къкво ни топли като не се намаляват?виждаш че е скъпо тук без качество и нямаш избор отиваш и си купуваш като видя че по ниска цена в Германия ще си купя от там сирене ли?ние и сега виждаме и на кауфланд Гюргево има онлайн брошури и на други фирми
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари