Потопът в Гърция остави българка без дом

0
Татяна от Ямбол е загубила цялата си покъщнина, дрехи, документи и пари
Татяна от Ямбол е загубила цялата си покъщнина, дрехи, документи и пари

47-годишната Татяна Кръстева от Ямбол, загуби покъщнината и документите си във водния ад, който опустоши голям район около град Каламата в Гърция.

Местните българи в района подемат акция за събиране на средства и вещи за подпомагане на пострадалата. Това съобщи Цветанка Петрова, която също живее там, цитирана от Българските новини в чужбина.

Татяна е усетила бурята и се е събудила, когато леглото и е започнало да се повдига от придошлата вода. Успяла е да изскочи навън и да се спаси, но цялата й покъщнина, дрехи, документи и пари са изчезнали заедно с водната стихия. В момента българите в Каламата й подадоха ръка и я прибраха от улицата.

Организират акция за събиране на материални и финансови помощи, за да помогнат на изпадналата в нужда българка. Татяна живее от 10 години в Каламата и работи като шивачка в цех за градински чадъри. „Събрах вчера познатите ми и решихме да помогнем с каквото можем. Аз й закупих неща от първа необходимост – паста и четка, сапун, хавлия, бельо и малко дрехи. Като си намери квартира ще й дам телевизор и готварска печка. Другите ще се включат с дрехи, завивки, обувки“, разказа Цветанка Петрова, която е обединител на българите в района.

„Хората се обръщат най-често към мен за помощ, покрай организирането на изборните секции и други. Много хора ме познават. Нещо като неформален лидер съм“, сподели още тя. Пострадалата Татяна е още е в шок. Жената е загубила всичките си пари. Трябвало е да пътува за отпуската си в България. От понеделник българите започват да събират и по малко пари, за да й помогнат в намирането на жилище. Утре ще уведомят официално и българското посолство в Атина, като се надяват бързо да бъде уреден въпроса с документите на пострадалата жена.

„Има и още едно семейство със затлачен дом, но там нещата са по-добре. Печката, хладилника и пералнята са повредени само“, сподели още Цветанка.

Желаещите да се свържат с пострадалата и да помогнат могат да пишат на редакционния мейл на вестник „Български новини“: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари