Потоп в Анталия

0

Ураганни бури в Егейско и Средиземно море донесоха градушки и поройни дъждове

Пороен дъжд с гръмотевична буря, който започна в Анталия снощи, увеличи интензивността си през изминалата нощ. В много райони жилища и работни места бяха наводнени.

На редица места в града се образуваха водни натрупвания по пътищата поради внезапно увеличилия се проливен дъжд. Шофьорите трудно се придвижваха в града. Редица подлези в центъра бяха наводнени, а в някои райони транспортът беше невъзможен поради валежите.

„Поради продължаващите неблагоприятни метеорологични условия и наводнения в нашия град, в 5 района днес е отменено обучението в училища и детските ясли. Освен това, поради неблагоприятни метеорологични условия, персоналът с увреждания, бременните и хронично болните, работещи в обществени институции в тези 5 централни района, ще бъдат в административен отпуск за 1 ден", се казва в изявление от губернаторството на Анталия, предаде Марица.

Поради непроходимите наводнени пътища мотокуриерите няма да имат право да навлизат в трафика в центъра на Анталия до второ нареждане.“

Според информация, получена от противопожарната служба на община Анталия, много хора, които са били блокирани в домове, работни места и превозни средства поради дъжда, са били евакуирани. Работата в района продължава.

Въпреки, че за кратко някои самолети бяха принудени да се приземят на съседни летища, беше съобщено, че няма извънредна ситуация на летището в Анталия и въздушният трафик продължава.

Според данните на регионалната дирекция по метеорология, 280 литра дъжд са паднали в един от централните райони на Анталия, Кепез, 185 литра в кампуса на Регионалната дирекция по метеорология, 129 литра в кампуса на университета Акдениз за 24 часа, предаде Анадолската агенция (АА).

След ураганна буря и проливен дъжд, който удари по цялото егейско крайбрежие на Турция снощи, в курорта Чешме в Измир се изсипа и градушка с големина на лешник. За кратко време улиците и алеите в областта бяха застлани с бяла покривка. Удивените от гледката граждани снимаха с мобилните си телефони улиците и алеите.

Междувременно се съобщава, че гръмотевичните бури и валежи продължават в района и днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари