Поставиха пейки в помощ на майките в Русе

5
Пейките ще ги улесняват майките с бебета в дейностите с повиване и кърмене на децата
Пейките ще ги улесняват майките с бебета в дейностите с повиване и кърмене на децата

Пейките ще ги улесняват майките с бебета в дейностите с повиване и кърмене на децата

Две пейки в помощ на майките с бебета ще ги улесняват в дейностите с повиване и кърмене на децата. Те бяха монтирани тази сутрин пред Доходното здание в непосредствена близост до чешмичката и в района на Вазата в Парка на младежта.

Пейките са дарение от русенката д-р Доника Дойнова, която самата е майка с две деца – едното на три години, а другото на 11 месеца. Д-р Дойнова разказа, че във фейсбук е попаднала на призива на „Мисис България 2022“ Гергана Станчева, чиято е инициативата за поставяне на такива пейки в градовете у нас, съобщи Русе Медиа. Първите са били монтирани в Ямбол, има вече такива и в Пловдив.

Русенските пейки са поставени със съдействието на Община Русе на места, определени от главния архитект. Те са един и същ модел, разработен и изпълнен от един и същ дърводелец, с когото д-р Дойнова се е свързала. Дарението ѝ е от сърце и се надява да се възприема добре, да е в помощ и полза на майките, а русенци да пазят новите придобивки. Целта е майките да имат обособен кът за удобство, когато са навън с бебетата си на разходка и се налага смяна на пелените или кърмене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Трябва ли
    да сме възхитени? Пейките са грозновати и доста излишни. Преповиването може да става и на обикновена пейка или най-добре в количката. Остава въпросът къде се изхвърлят използваният памперс и изцапаните мокри кърпички. Че не е много приятна гледка в ефирните кошчета. Вярно, че има много майки, които си правят сметката кога се сменят памперси и кога се кърми и са на малко по-подходящи за това места - обичайно вкъщи, но те са някакви назадничави несподелящи новите ценности.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари