Посрещнахме новата 2020 година

0

Новата 2020-a година беше посрещната с тържествена заря на площадите на големите български градове.

Хиляди хора отброиха последните минути от 2019 година и приветстваха новата под звуците на Дунавското хоро.

Празнуващите на площада в София по традиция си пожелаваха здраве, щастие и късмет.

Русенци посрещнаха новата година на централния площад в града с Дунавското хоро, за което казват, че е у дома си. Пожелаха си здраве, щастие и много пътувания. Откритата новогодишна сцена в Русе също имаше своята годишнина. На площада за първи път е посрещната 2000-та година, пише БНР.

"Скъпи русенци и гости на нашия град,

Радвам се и се вълнувам да бъда с вас в очакване на първите минути от новото десетилетие - в това настроение, хем празнично, хем малко носталгично заради натрупаните емоции през годината, а и с вълнение пред неизвестното, което ще ни донесе новото начало...

Още ни държи духът на коледните празници, най-любимите дни в годината, които прекарваме със своите близки. Нека съхраним тази топлина и хармония за по-дълго, да бъдем задружни през цялата година, с готовност да даваме на другите, да изпитваме топлина и човечност към ближния – в семейството, в квартала, към нашата общност и към Русе.

А сега да прегърнем любимите си същества и помолим Бог за една здрава, мирна и успешна година. Мислено прегръщаме и тези, които са далеч от нас, далеч от Русе в момента, а толкова копнеят да са тук с нас!

Искам нашият град да привлича хората за работа и добър живот, а не да ги изпраща, и ще работя за това всеки мой ден в Общината. Ще го правим заедно.

И нека цяла България види и чуе колко "Обичаме Русе"! Бъдете здрави, благословени и обичайте!

Честита да ни е Новата 2020 година!", заяви кметът на Русе Пенчо Милков в социалната мрежа.

На площада във Враца, под съпровода на духова музика и фолклорни изпълнители, врачани също се поздравяваха за новата година. Кметът Калин Каменов пожела

„Да е успешна, ползотворна и плодовита. Бъдете здрави и се обичайте“.

В Смолян хората си пожелаха по-успешна година и по-добро бъдеще.

Хиляди плевенчани посрещнаха Новата година на централния площад “Възраждане“. Кметът Георг Спартански пожела на хората: "Нека да бъдем по-добри, нека да вярваме, че можем повече".

Първото бебе на Плевен е момиче, родено в Университетската болница „Д-р Георги Странски“.

Стотици варненци и гости на града посрещнаха новата 2020 година на площад "Независимост", където на уникална 3D сцена се състоя по традиция празничният концерт, последван от пищна заря. Известната варненска певица Елица Тодорова изпълни в първите минути на 2020 година химна и отправи пожелание към варненци. Последва я кметът на града Иван Портних, който пожела една година:"Щастлива за всички варненци и успешна за Варна".След зарята фолклорен ансамбъл "Варна" поведе празничното хоро. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари